دفتر اسناد 1
۱۳۹۵-۰۳-۱۰
دفتر اسناد
در این کتاب صرفاً به برگهای پراکنده‌ای اشاره می‌شود که طی قرون متمادی در زوایای امن اماکن متبرکه رضوی از دستبرد اغیار، مصون مانده و به تدریج در کتابخانه مر‌کزی‌آستان قدس متمرکز و مجتمع گردیده اند.
دفتر اسناد/ به کوشش اداره اسناد سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی.- مشهد: سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، ‎۱۳۸۱ -.
ج.: مصور.- ( انتشارات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی؛ ‎۳۵)
جلد دوم و سوم و چهارم و پنجم به کوشش زهرا طلایی منتشر شده است.
جلد ششم به کوشش الهه محبوب منتشر شده است.
جلد چهارم (چاپ اول: ‎۱۳۸۷).
جلد ششم (چاپ اول: ‎۱۳۹۰).
(ج. ۱) ISBN 964-6429-17-3.‎
(ج. ۳-۲) ISBN 964-6429-31-9.‎
(ج. ۴) ISBN 978-964-6429-42-0.‎
(ج. ۵) ISBN 978-964-6429-65-9.‎
(ج. ۶) ISBN 978-964-6429-73-4.‎
مندرجات: ج. ‎۵. مجموعه مقالات تخصصی در تاریخ آستان قدس و خراسان - ج. ‎۶. جستاری در وقف‌نامه‌ها و اسناد وقفی آستان قدس رضوی.
موضوع: ‎۱.سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی -- آرشیو. ‎۲.خراسان -- تاریخ -- اسناد و مدارک
شماره دیویی: د 158 س 027/55592

 
دراین کتاب صرفاًُ به برگهای پراکنده‌ای اشاره می‌شود که طی قرون متمادی در زوایای امن اماکن متبرکه رضوی از دستبرد اغیار، مصون مانده و به تدریج در کتابخانه مر‌کزی‌آستان قدس متمرکز و مجتمع گردیده اند. تأسیس اداره اسناد‌‌‌‌‌‌‌‌‌کتابخانه‌مر‌‌کزی بر میزان عنایت و توجه به این گنجینه گرانبها و بی‌نظیر افزود.
طرح انتشار سلسله آثاری تحت عنوان «دفتر اسناد»  بدین منظور ارائه شده است، تابه تدریج منابعی که در اختیار آستان قدس قرار دارد، چه اسناد درون سازمانی و چه آنهایی که توسط سازمانها، خانواده‌هاوشخصیت‌های مختلف به آستان قدس تقدیم شده است چاپ شود ودر اختیار محققان قرار گیرد.
دفتر اسناد مجموعه مقالاتی است که بر پایه مطالعات تخصصی کارشناسان مدیریت اسناد و مطبوعات، در زمینه اسناد تشکیلات اداری آستان قدس نگاشته می‏شود. این اسناد مجموعه‌ای منحصر به فرد از تاریخ نظام اداری ایران در دوره‌های صفوی و افشار است و تنها اسناد به جای مانده در نوع خود می‌باشد، و تسلسل اسناد موجود در دوره‌های تاریخی قاجار و پهلوی و انقلاب اسلامی هم، باعث حفظ ارزش انحصاری این مجموعه شده است. مطالعه و پژوهش بر روی این اسناد اطلاعات ذی‌قیمتی دربارة وضعیت مؤسسات اداری، نظام درآمد و پرداخت، سلسله مراتب کارکنان، انواع مشاغل، میزان مواجب و ... به دست می‌دهد، همچنین روشن‌کننده تحولات تاریخی، وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران، خاصه خراسان و مشهد در این دوران است. از ارزش‌های اطلاعاتی دیگر این اسناد شناسایی اختصاصات اسناد و انواع آن و شناخت رجال و معاریف آستان قدس و خراسان است. نویسندگان این مقالات آخرین یافته‌های پژوهشی خود را در اختیار پژوهشگران تاریخ ایران اسلام و آستان قدس می‌گذارند.
برچسب ها:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید