کتابخانه ملی کره جنوبی
۱۳۹۳-۰۵-۲۵
کتابخانه ملی کره جنوبی
کتابخانه ملی کره جنوبی National Centeral Library of Korea South سال تاسیس: ۱۹۴۵ م. وبگاه: http://www.nl.go.kr موقعیّت: سئول شواهد تاریخی حاکی از آن است که در دوران موسوم به سه پادشاهی (۵۷ ق.م. – ۶۶۱م.)، کتابخانه‌های سلطنتی و آموزشگاهی در کره وجود داشته است. صنعت کاغذسازی و فن چاپ ــ چاپ باسمه‌ای چوبی و حروف »

کتابخانه ملی کره جنوبی  National Centeral Library of Korea South

سال تاسیس: ۱۹۴۵ م.

وبگاه: http://www.nl.go.kr

موقعیّت: سئول

شواهد تاریخی حاکی از آن است که در دوران موسوم به سه پادشاهی (۵۷ ق.م. – ۶۶۱م.)، کتابخانه‌های سلطنتی و آموزشگاهی در کره وجود داشته است. صنعت کاغذسازی و فن چاپ ــ چاپ باسمه‌ای چوبی و حروف متحرک فلزی ــ در قرن سیزدهم به اوج خود رسید و محیط مناسبی برای تولید کتاب و در پی آن، گسترش کتابخانه‌ها فراهم شد. در اثر تعالیم آیین بودایی و فلسفه کنفوسیوسی، کتابخانه‌های معابد و نیز کتابخانه‌های خصوصی به گردآوری مواد خواندنی پرداختند. کتابخانه‌های وابسته به سه مقطع آموزشی موسوم به سه‌ئو دانگ، هیانگ کیو، و سه‌ئو وون مجموعه‌های خود را بر روی مؤلفان و اهل علم و سایر افراد گشودند. هم اکنون بیش از ۵۲۰ کتابخانه از این نوع وجود دارد که مکان‌های حفاظت شده محسوب می‌شوند. از میان کتابخانه‌های کهن، کتابخانه‌های سلطنتی تا همین دوران معاصر نسبت به بقیه برتر بودند. هر فرمانروایی که بر مسند قدرت می‌نشست، با افزودن اسناد ماندگار، آثار کلاسیک، و اسناد دولتی، کتابخانه خود را غنا می‌بخشید. کتابخانه سلطنتی کیوجانگ کاک  (تأسیس ۱۷۷۶)، با حدود ۱۴۱,۰۰۰ جلد کتاب و نسخه خطی نادر، در همه زمینه‌ها، یکی از بهترین منابع پژوهشی خاور دور است.

ژاپنی‌ها در ایام تسلط خود بر کره (۱۹۱۰-۱۹۴۵)، نظام کتابخانه‌های این کشور را تا حدودی نوسازی کردند، اما این کار را بیشتر به‌منظور تبلیغات و برای خو دادن کره‌ای‌ها به فرهنگ ژاپنی انجام دادند. ژاپنی‌ها استفاده از زبان کره‌ای را ممنوع و از انتشار هر نوع اثر به زبان کره‌ای، به‌ویژه آثار علمی، جلوگیری کردند و موجب عقب‌ماندگی کتابخانه‌های نوین شدند. پس از آزادی کره در ۱۹۴۵ نیز، پیشرفت کتابخانه‌ها به سبب جنگ کره (۱۹۵۰-۱۹۵۳) متوقف شد. انجمن کتابداران کره در ۱۹۵۵ دوباره تشکیل شد و در ۱۹۶۳ دولت را به تصویب قانون کتابخانه‌ها ترغیب کرد. همگانی شدن آموزش، پیشرفت سریع صنعت نشر، و رشد اقتصاد کشور سبب توسعه کتابداری در کره شد.

دو کتابخانه ملی در کره هست: کتابخانه ملی مرکزی و کتابخانه ملی مجلس. بنیان کتابخانه ملی مرکزی در ۱۹۲۳ به‌عنوان کتابخانه دولتی ژاپن نهاده شد و در ۱۹۴۵، به هنگام استقلال کره، تجدید سازمان یافت. کتابخانه ملی مرکزی به‌عنوان کتابخانه‌ای واسپاری، مسئولیت خدمات کتابشناختی و اطلاع‌رسانی از جمله کُمارک (مارک کره)، کنترل کتابشناختی اسناد مربوط به ملت کره، خدمات مبادلات بین‌المللی، و کمک به سایر کتابخانه‌ها را برعهده دارد. در ۱۹۸۷ در این کتابخانه، حدود ۱,۳۵۹,۳۰۰ جلد کتاب ــ اکثراً کتاب‌های شرقی ــ و در حدود ۲۰۱,۰۰۰ جلد کتاب کمیاب وجود داشته است. مجموعه این کتابخانه در ۲۰۰۵ شامل ۴,۹۳۵,۸۵۱ جلد کتاب بوده است. انتشارات عمده این کتابخانه عبارتند از :«کتابشناسی ملی کره»، «اطلاعات ادبی»، و «خبرنامه کتابخانه ملی مرکزی».  کتابخانه ملی مرکزی شش بخش، یک شعبه، و چندین کتابخانه سیار دارد. در ۱۹۸۸، کتابخانه به ساختمان جدید خود واقع در جنوب شهر سئول نقل مکان کرد.

کتابخانه ملی مجلس در ۱۹۵۲ تأسیس شد. وظیفه اصلی آن فراهم کردن اطلاعات تحقیقاتی برای اعضا و کمیته‌های مجلس ملی است و مجموعه آن ضرورتآ بیشتر شامل منابع سیاسی، حقوقی، اقتصادی، و سایر حوزه‌های علوم اجتماعی است. مسئولان دولتی و اعضای سایر مؤسسات پژوهشی و آموزشی نیز از خدمات این کتابخانه برخوردار می‌شوند. این کتابخانه به‌عنوان دومین کتابخانه واسپاری، با ۳۶۰ مؤسسه از ۸۳ کشور موافقت‌نامه مبادله منابع دارد. در ۱۹۸۷، کتابخانه ۶۰۰,۵۸۵ جلد کتاب داشته است که از این میان، ۶۰۰,۱۰جلد کتاب‌های نادر بوده‌اند. در حدود ۵۰ درصد مجموعه این کتابخانه را کتاب‌های کره‌ای، ۲۵ درصد را کتاب‌های انگلیسی، و ۲۰ درصد را کتاب‌های ژاپنی تشکیل می‌دهد. انتشارات عمده این کتابخانه عبارتند از : «فهرست کتاب‌های گردآوری شده » ، «نمایه‌نامه نشریات کره‌ای زبان» ، «نشریه کتابخانه ملی مجلس» ، و «پایان‌نامه‌های ممتاز دکترا و کارشناسی ارشد برنده جایزه در کره.»

حرفه کتابداری

نخستین برنامه آموزش کتابداران در ۱۹۴۶ توسط مدرسه کتابداری در کتابخانه ملی مرکزی برگزار شد. این برنامه آموزشی یک‌ساله به آموزش عملی توجه داشت و پیش از جنگ کره، ۷۷ کتابدار تربیت کرد. در ۱۹۵۵ دانشگاه زنان اِوها درس‌های کتابداری را به‌عنوان درس‌های فرعی در سطح دوره کارشناسی برقرار کرد. آموزش کامل رسمی کتابداری در سطح کارشناسی در ۱۹۵۷ در دانشگاه یون سه ئی، با کمک کالج تربیت معلم جورج پیبادی ایالات متحده امریکا، آغاز شد. در دهه ۱۹۷۰ دانشگاه‌های دیگری نیز دوره‌های چهار ساله کتابداری برگزار کردند و برخی کالج‌ها هم دوره‌های دو ساله کمک کتابداری تأسیس کردند. وزارت آموزش و پرورش به هر دو گروه کتابداران متخصص و کمک کتابداران گواهینامه اعطا می‌کند.

در ۱۹۸۷، ۳۰ کالج و دانشگاه، گروه علوم کتابداری داشتند. از جمله ۱۰ مدرسه دوره‌های کتابداری را در سطح کارشناسی ارشد و چهار دانشگاه در سطح دکترا ارائه می‌کردند. گروه‌های کتابداری شش کالج دوره‌های کمک کتابداری ارائه می‌کنند. یک دوره یک‌ساله کمک کتابداری نیز به‌صورت آموزش ضمن خدمت برگزار می‌شود. برنامه‌های آموزش کتابداری به فراخور توسعه فناوری اطلاعات دگرگون شده است و بسیاری از دانشکده‌ها واحدهای درسی اطلاع‌رسانی یا خودکارسازی کتابخانه را ارائه می‌کنند.

انجمن‌ها

انجمن کتابداران کره (کی.ال.اِی.)، که در ۱۹۴۵ تأسیس شد و در سال ۱۹۵۵ تجدید سازمان یافت، بر آن شد که در زمانی کوتاه به توسعه کتابخانه‌های نوین، رشد حرفه‌ای کتابداران، و ایجاد چشم‌انداز بین‌المللی برای کتابداری کره دست یابد. این انجمن که زیرنظر کتابخانه ملی مرکزی اداره می‌شود، فعالیت‌هایی نظیر برگزاری همایش ملی کتابداران و هفته کتاب و برگزاری کارگاه‌ها و سمینارها را برعهده دارد. همچنین مرکزی برای توزیع منابع مرجع تأسیس کرده است. این انجمن علاوه بر انتشار >خبرنامه انجمن کتابداران کرهآمارنامه کتابخانه‌های کره

در ۱۹۸۴ انجمن مدیریت اطلاعات کره(کی.اس.آی.ام.) ، برای گسترش علم اطلاع‌رسانی و فناوری رایانه‌ای تشکیل شد. نشریه انجمن مدیریت اطلاعات کره، نشریه تحقیقاتی این انجمن است.

انجمن کتابشناسی کره، که در ۱۹۸۵ تأسیس شد، نشریه >پژوهش کتابشناسی  را منتشر می‌کند. اعضای این انجمن را محققان و کتابداران علاقه‌مند به کتاب و خدمات کتابشناسی تشکیل می‌دهند.

مجموعه سازی

مجموعه سازی این کتابخانه بر اساس  قانون واسپاری است که تمام ناشرین و مولفین برای گرفتن کد مخصوص باید دو نسخه از هر منبعی(مواد کتابی و غیر کتابی) را به کتابخانه ملی  تحویل دهند. پیش از

 70 درصد کتابها بر اساس این قانون در کتابخانه ملی گرد آمده است.از سال ۱۹۹۰ برای تمام کتابها و مجلات در کره جنوبی شماره استاندارد الزامی شده است.همچنین این کتابخانه وظیفه بارکد و کد دادن به کتابها را نیز بر عهده دارد.موجودی کتابخانه کره جنوبی بطور دستی که شماره شده است چیزی بالغ بر ۳۵۰۰۰۰۰ جلد است که بیشتر کتابهایی است که در کره جنوبی چاپ شده است(که در مرود بسیار غنی است) و کتابهایی که در مورد کره جنوبی در انتشارت بین اللملی انتشار یافته است. موجودی کتابخانه بر اساس قانون واسپاری و خریداری و مبادلات در سطح بین المللی است.

مبادلات بین المللی

کره جنوبی سعی در برقراری ارتباط با سایر کشورها بخصوص انگلیسی زبان در زمینه دانشگاهی و تحقیقاتی را دارد. همچنین از طریق قراردادهایی انتشارات کشورهای کانادا و تایوان و آمریکا را گردآوری کرده است.و همچنین انتشارات سازمانهای جهانی زیر را دریافت می کند:

Organization for Economic Cooperation and Development (OECD), World Health Organization (WHO), Asia Development Bank (ADB), International Fund for Agricultural Development (IFAD), Food and Agriculture Organization (FAO), and the International Labor Organization (ILO)

همکاریهای مشترک

بصورت مبادله منابع بین المللی است که شامل:

۱_مبادلات منابع

۲_مبادلات دائمی

۳_مبادلات بر طبق قراردادهی خاص بویژیه با آمریکا

۴_مجموعه مواد امانی انتشاراتی : از کشورهایی مانند تایوان و کانادا و سازمانیهایی چون : UN, IFAD,FAO,ABD,WHO ,….

۵_مبادلات بین کتابدارن در زمینه تبادال اطلاعات و نظرات  بویژه با کشورهای چین و ژاپن

۶_گسترش روابط و قراردادها با کتابخانه های کشورهای جهان

۷_همکاریهای فرهنگی

۸_خدمات متقابل کپی مدارک با کتابخانه های کشورهای جهان

۹_خدمات کپی مدارک بین المللی

۱۰_عضویت در سازمانهای :


عضویت

عضویت برای افراد بالای ۱۶ سال مقدور میباشد.ثبت نام از طریق پر کردن فرم ثبت نام اینترنتی است.

ساعات بازدید و استفاده برای کتابها و روزنامه محدودیت ندارد و( بجز روزهای  یکشنبه ها) میتوان هرروز از منابع استفاده کرد. ولی برای استفاده از سایر قسمتها مانند کتابهای قدیمی و کمیاب و منابع دیجیتالی و….  محدودیت در زمان وجود دارد. همچنین کتابخانه در دومین و چهارمین دوشنبه هر ماه و تعطیلات ژانویه و روزهای خاص تعطیل است.

کتابخانه ملی  دیجیتالی کره جنوبی

دارای دو نوع فعالیت است:

۱_ داخلی که دارای ۳ فعالیت زیر است: ۱_۱ تغییرات محیط و توسعه تکنولوژی اطلاعات

۱_۲ افزایش سرعت انتقالات در مقایسه با  منابع چاپی

۱_۳ شناخت و حمایت از بخشهای مهم در انتقال اطلاعات

۲_ فعالیت خارجی: دارای ۳ فعالیت زیر است:

۲_۱ برطرف کردن نیازهای فرهنگی با افزایش منابع اطلاعاتی در ابعاد کیفی و کمی

۲_۲ برطرف کردن نیازها از طریق حل مسائل از جنبه های نو با افزایش منابع کتابی

۲_۳ برطرف کردن نیازهای از طریق کتابخانه دیجیتال ملی در فعالیت ها و دستورالمعلها برای استفاده از منابع اطلاعاتی دیجیتال

 

تصاویر کتابخانه

 

 

 

 

 

 



افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید