کتابخانه ملی ارمنستان
۱۳۹۳-۰۷-۲۰
کتابخانه ملی ارمنستان
کتابخانه ملی ارمنستان National Library of Armenia= Հայաստանի Ազգային գրադարան تاسیس: ۱۹۲۵ م. وبگاه: http://www.nla.am موقعیّت: ایروان جمهوری ارمنستان در غرب قاره آسیا و جنوب غربی منطقه قفقاز واقع شده است. این جمهوری از جنوب با ایران، از شرق با جمهوری آذربایجان، از شمال با گرجستان، و از غرب با ترکیه همسایه است. مساحت این »

کتابخانه ملی ارمنستان National Library of Armenia= Հայաստանի Ազգային գրադարան

تاسیس: ۱۹۲۵ م.

وبگاه: http://www.nla.am

موقعیّت: ایروان

جمهوری ارمنستان در غرب قاره آسیا و جنوب غربی منطقه قفقاز واقع شده است. این جمهوری از جنوب با ایران، از شرق با جمهوری آذربایجان، از شمال با گرجستان، و از غرب با ترکیه همسایه است. مساحت این کشور 29800 کیلومتر مربع و جمعیت آن (طبق آمار سال ۲۰۰۰) 3500000 نفر است. زبان رسمی آن ارمنی و پایتخت آن شهر ایروان است.

سابقه تاریخی تشکیل جمعیت در منطقهای که هماکنون ارمنستان خوانده میشود، به ۳۰۰۰ سال ق.م. باز میگردد. نخستین قوم ساکن در این منطقه "سوباری" ها بودند. پس از آن، در حدود ۱۵۰۰ ق.م.، امپراتوری آشور بر این منطقه مسلط شد. در سال ۸۶۰ ق.م. قوم اورارتو بر این منطقه تسلط یافتند و شهر اربونی که بعدها به ایروان شهرت یافت، در همین زمان ساخته شد.

آرمنها (ارامنه) که از نژاد هند و اروپایی بودند در قرن هفتم یا ششم ق.م. به این سرزمین وارد شدند و بر آن حکومت راندند. با قدرت گرفتن هخامنشیان در ایران، ارمنستان نیز تحت تسلط این امپراتوری قرار گرفت و پس از آن همواره یا تحت تسلط ایرانیان و یا تحت حکومت رومیان بود و در مواقع کوتاهی نیز دارای استقلال بوده است. این منطقه، از زمان ظهور اسلام، تحت استیلای خلفای اسلامی بود و از آن پس، در حدود ۲ قرن، تا زمان هجوم ترکان، حکومتی مستقل داشت. از آن زمان به بعد، میان دولتهای عثمانی، صفوی، و روسیه تزاری دست به دست شد تا آنکه در ۱۸۲۸ م. به فدراسیون قفقاز (آذربایجان، گرجستان، ارمنستان) پیوست و در ۱۹۲۲ رسماً یکی از جمهوریهای شوروی سابق شد، و سرانجام در سال ۱۹۹۱، استقلال ارمنستان رسماً اعلام گردید.

ارامنه دارای فرهنگی کهن هستند. این قوم از دیرباز با علوم مختلف نظیر فلسفه، ریاضیات، نجوم، پزشکی، و شیمی آشنا بودند. این قوم بهخوبی دریافته بودند که برای حفظ فرهنگ کهن خویش باید صاحب خط و الفبا باشند تا بتوانند فرهنگ شفاهی را بهواسطه کتابت محفوظ نگاه دارند. از قرن پنجم میلادی، خط رسمی ارمنی پدید آمد و به این ترتیب، کتابهای متعددی به زبان ارمنی تألیف گردید. در همین ایام در صومعهها، کتابخانههایی تشکیل شد که اهمیت بسیار داشت؛ مانند کتابخانه ماتناداران که در قرن ۵ م. در کلیسای اچمیادزین تأسیس شد. نخستین قانون کتابداری در سال ۱۹۱۸ و دومین قانون در سال ۱۹۲۰ به تصویب رسید.

کتابخانه ملی ارمنستان مرکز پژوهش های اصلی در کتابداری، کتابشناسی و اطلاع رسانی در ارمنستان است. NLA  بزرگترین مخزن مواد ارمنی چاپ شده در جهان است. اولین کتاب چاپی ارمنی "Urbatagirq" (ونیز ۱۵۱۲۱۵۱۳)، اولین دوره"Azdarar"  (مدرس ۱۷۹۴) و اولین نقشه چاپ"Hamatarats Ashkharhatsuyts"  (آمستردام ۱۶۹۵) در کتابخانه ملی نگهدای می شود.

مجموعه های کتابخانه از ژانویه ۲۰۱۲  بیش از ۸/۶ میلیون منبع شامل کتاب ها، مجلات، روزنامه ها، نقشه ها، پوستر ها، پایان نامه ها، یادداشت ها، کارت پستال، تمبر، تقویم، اسکناس، دی وی دی است.

تاریخ کتابخانه از سال ۱۸۳۲، زمانی که کتابخانه در سالن تربیت بدنی تاسیس شد،  با ۱۸۰۰۰جلد کتاب آغاز می شود. در طول ۱۹۲۵ تا ۱۹۹۰، کتابخانه به نام سیاستمدار معروف ارمنی نامگذاری شد. در سال ۱۹۹۰، به  کتابخانه ملی ارمنستان تغییر نام داد.

این کتابخانه در ۴ ساختمان واقع شده است. قدیمی ترین و اصلی ترین ساختمان، ساختمان آل است. پروژه Tamanyan  در (۱۹۳۹). امکانات دیگر در پروژه های سال ۱۹۷۲، ۱۹۷۶، ۱۹۹۰  بود.

روزانه ۹۰۰ نفر مراجعه کننده دارد.  کتابخانه ملی ارمنستان عضو چندین سازمان غیر دولتی بین المللی و انجمن است. دفتر انجمنهای کتابداری ارمنستان در کتابخانه ملی ارمنستان واقع شده است.

بخش های کتابخانه

بخش فراهم آوری

بخش تغییر کتاب ها و برنامه توسعه

بخش فهرستنویسی

بخش حفاظت و نگهداری

فروشگاه کتاب

بخش کتاب های قدیمی، نادر و آرشیو گروه ادبیات

بخش انتشارات و نشریات ادواری

بخش موسیقی محلی

بخش گردش کتاب و امانت

بخش خدمات ارباب رجوعان

کتابشناسی و گروه تحقیقات علمی

روابط عمومی

خدمات الکترونیکی

بخش صحافی،  تعمیر و نگهداری مواد چاپی

خدمات اصلی کتابخانه

امکان دسترسی تمامی کاربران به مجموعه ملی

اطلاعات مشاوره ای برای جستجوی منابع مختلف و فرآیندهای انتخاب

تورهای کتابخانه

دسترسی رایگان به اینترنت

خدمات کتابشاختی و اطلاعاتی

ایجاد بولتن های موضوعی و مستند

ایجاد بولتن های اطلاعاتی و تحلیلی

 

تصاویر کتابخانه

Image result for Հայաստանի Ազգային գրադարան    Image result for Հայաստանի Ազգային գրադարան

   Image result for Հայաստանի Ազգային գրադարան

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید