به گزارش ایلنا، سپیده زمانیراد (نویسنده خوزستانی) با اشاره به انتشار کتاب خود اظهار داشت: خوزستان سرزمینی است که مردان و زنانی را در آغوش خود پرورانده که همواره دل و جان آنها با هنر و معنویات تکامل یافته و با بهرهگیری از آنها به رشد و تکاپوی بذر هنر در این خطه همت نهادهاند.
زمانی راد ادامه داد: تنوع صنایع دستی در خوزستان نیز به دلیل فراوانی اقوام مختلف از جمله بختیاریها، لُرها، اعراب و ... قابل توجه است به گونهای که میتوان تولیدات این استان را به مجموعه صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری تقسیم کرد.
او تصریح کرد: از مجموعه صنایع دستی و بومی این استان میتوان به گروههای نساجی سنتی، پوشاک محلی، بافتهای دارای و غیرداری، صنایع دستی فلزی، صنایع دستی چوبی و حصیری، پیشههای صنایع دستی و ... اشاره کرد که هریک از این گروهها دارای زیرشاخههایی مانند احرامبافی، عبابافی، موجبافی، چوقابافی و ... هستند.
این نویسنده افزود: بر همین اساس تصمیم به تألیف این کتاب گرفتم و در آن به معرفی صنایع دستی استان و صنایع دستی منسوخ شده، درحال منسوخ و در معرض خطر پرداختم.
وی عنوان کرد: این کتاب در پنج فصل و در مجموع ۱۵۰ صفحه توسط انتشارات "ارگ نواندیش" چاپ و منتشر شده است.
سپیده زمانیراد متولد ۱۳۶۶ در شهر دزفول، دانشآموخته باستانشناسی تمدن و فرهنگ اسلامی، دانشجوی مقطع دکتری رشته تاریخ و از فعالان حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان است. " کهنپیشههای سرزمین خوز" پژوهش تازه این فعال در حوزه شناخت میراث فرهنگی و صنایع دستی خوزستان و همچنین شناخت پوشش محلی مردم استان با اشارات مردمشناسی این سرزمین است. از این نویسنده همچنین کتابی تحت عنوان "مُطبَق خونه دسفیلی" با موضوع غذاهای سنتی مردم دزفول، شیرینیجات سنتی و غذاهای ایرانی رایج در این شهر در دست چاپ میباشد.