افسانه نيک: (جستارهايي در باب شاهنامه، آثار سهروردي، اسطوره و...)/ فاطمه مدرسي؛ ويراستار هيرو عيسوي، سميرا سهرابي.- تهران: اساطير پارسي: چاپار، ۱۳۹۷.
شماره دیویی: ک/ م ن/ ش473 ف1/21فا8
اسطورههای هر ملتی نماینده و مبین سنتها و هنجارها و برداشتهای مشترک روانی و ناآگاه آن ملت میباشند که در هر زمان شکل و کاربرد ویژه ای می یابند. اما در اساس به توجیه آیین های دینی می پردازند و نقش مذهبی دارند. اسطوره ها با گذشت زمان و پیدایش آیین ها و مذهب جدید، با آنکه احتمال دارد دست خوش تحول و دگرگونی و تغییر شوند، ولی هرگز به کل از بین نمی روند.
کتاب افسانه نیک شامل چهارفصل است که فصل اول آن برخی اسطوره های ایرانی چون: اسطوره کیومرث گل شاه، اسطوره جمشید با نگاهی به سرگذشت سلیمان نبی، فریدون اژدرکش از ایران مزدایی تا ایران اسلامی، کیخسرو فرهمند به روایت فردوسی و سهروردی، اسطوره شاهان پیشدادی در متون تاریخی فارسی، زال به روایت فردوسی و سهروردی و اسطوره آفرینش در آیین ایزدی آمده است. فصل دوم کتاب: مشترکات اسطوره های ایرانی و دیگر کشورها، فصل سوم: کاربرد اسطوره در برخی از متون، فصل چهارم: پاره ای از مفاهیم و اصطلاحات اسطوره ای آمده است و از منابعی چون قرآن کریم، ترجمه مهدی الهی قمشه ای، گلستان سعدی، ارداویراف نامه ، ترجمه رحیم عفیفی تذکره الاولیای عطار و شاهنامه فردوسی و ..... استفاده شده و توسط انتشارات چاپار در سال 1397 با 526 صفحه به چاپ رسیده است که باید به معنا و مفهوم فلسفی و روانی و مذهبی اساطیر اهمیت بیشتری داده شود و داستان ظاهری آن را تنها به عنوان سمبلی از معنای حقیقی در نظر گرفت.