بررسي ادبيات کودکان و نوجوانان در دوره معاصر (از سال ‎۱۳۰۰ ه. ش)
۱۳۹۹-۰۳-۱۹
اشعار و ترانه‎های عامیانه گونه‎ای از ادبیات عامیانه شفاهی محسوب می‌شوند که دارای فکر و اندیشه قوی و ارزش حقیقی می‎باشند.

اشعار و ترانه‎های عامیانه گونه‎ای از ادبیات عامیانه شفاهی محسوب می‌شوند که دارای فکر و اندیشه قوی و ارزش حقیقی می‎باشند.
ترانه- نیایش
از ترانه‎های موقعیتی است که پیوند طبیعت و انسان را بر اساس داد و ستد شکل می‎دهد. این نوع ترانه- نیایش ریشه در اساطیر ایرانیان دارد که خود خبر از قدمت و دیرینگی آن می‎دهد. مثلا زمانی که باران به اندازه کافی نبارد و یا خشکسالی شود.
ترانه- کار
کودکان را با مسائل مربوط به کار و تلاش آشنا می‎کند. کار در کشتزار، قالیبافخانه‎ها...
ترانه- مناسبتی
که در جشن‎ها و عیدها خوانده می شود که ممکن است با اجرای نمایشی یا بدون اجرای نمایش اجرا شوند.
یه سیب و یه گلابی
یک کاسه لعابی
یه موش و یه تله موش
یک گربه و دو خرگوش
یه ماه و یه ستاره
عید اول بهاره
در این مجموعه به بررسی دوره‎های سنی کودکان و نوجوانان و لزوم شناخت آن پرداخته شده است و سیر تحولی این گونه ادبیات  از پیش از اسلام تا ابتدای سال 1300 هجری شمسی در نظر گرفته شده است. سیر تاریخی بنیانگذاران ادبیات نوین کودکان و نوجوانان و نقش آنها در شکل‌گیری و زمینه‎سازی تحول همه جانبه بحث شده است. ادبیات شفاهی، داستانهای شگفت انگیز و قلمرو جادویی جدید و انواع مختلف آن شرح داده شده است. شعر و ادبیات کودکان و نوجوانان و جایگاه آن در زندگی این قشر پرداخته شده است و نگاهی گذرا به ادبیات واقعگرایانه کودکان و نوجوانان هم بررسی شده است.
این پایان نامه در هفت فصل تنظیم گردیده است. برای بررسی بیشتر این رساله در کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی موجود و در اختیار علاقمندان قرار می گیرد.

مشخصات کتابشناختی:

بررسي ادبيات کودکان و نوجوانان در دوره معاصر (از سال ‎۱۳۰۰ ه. ش)/ پژوهشگر: نعمت‌اله مهري.- استاد راهنما: علي عشقي سردهي؛ استاد مشاور: ابوالقاسم اميراحمدي.- کارشناسي ارشد M.A‎ (دانشگاه آزاد اسلامي، واحد سبزوار، رشته زبان و ادبيات فارسي) ؛ ‎۱۳۸۸.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.