ذکر و یاد خداوند در آثار برجسته عرفانی قرن هفتم
۱۳۹۹-۰۷-۰۱
ذکر و یاد خدا به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عبادات اسلامی، نقش مهمی در تکامل معنوی انسان به عهده دارد و به همین دلیل است که این آموزه‌ی دینی در عرفان و تصوف اسلامی، بازتاب وسیعی یافته و پایه و اساس سیروتکامل انسان محسوب می‌شود.

استاد راهنما: علی اردلان جوان
استاد مشاور: حمیدرضا سلمانیان
نگارش: محمدرضا کاظمی تهرانی
ذکر و یاد خدا به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عبادات اسلامی، نقش مهمی در تکامل معنوی انسان به عهده دارد و به همین دلیل است که این آموزه‌ی دینی در عرفان و تصوف اسلامی، بازتاب وسیعی یافته و پایه و اساس سیروتکامل انسان محسوب می‌شود. ذکر نقش اساسی درتکامل معنوی و روحی بشردرسیروسلوک به عهده دارد و بدون ذکر هیچ‌گونه تغییروتحولی در درون سالک به وجود نمی‌آید. هرگونه تغییروتحولی که در جهت پیشرفت و تکامل معنوی بشراست، در بستر ذکر ویادالهی محقق خواهد شد.
عرفا و بزرگان طریقت با درک عظمت و اهمیت ذکر همواره درسخنان خودودرآثارمنظوم و منثور خویش مریدانشان را به مداومت به یاد خدا و ذکر حق فرامی‌خوانند. ذکردرتصوف هرچند نیایشی ویژه تلقی شده که انجام آن درهرزمان و مکان میسر بوده، اما برای آن مقدمات و شرایط و آداب و قواعدی ترسیم‌شده است. ذکر همچنان نقش اساسی در طی مقامات و درجات معنوی و عرفانی به عهده دارد.
این رساله از 4 فصل تشکیل‌شده است؛ فصل اول کلیات که به طرح مباحثی چون معانی لغوی و اصطلاحی ذکر و تعریف و جایگاه ذکر نزد عرفا می‌پردازد. فصل دوم، جایگاه ذکر در قرآن و احادیث و عرفان اسلامی، و انواع و مراتب و آداب و شرایط نقش آن در پدید آمدن احوال عرفانی را بررسی می‌کند. فصل سوم، به بررسی ذکر در آثار منظوم برجسته و فصل چهارم به بررسی آثار منظوم قرن هفتم اختصاص دارد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.