انقلاب ٥٧ و انکشاف فلسفه تاریخ ایران
۱۴۰۱-۰۲-۲۱
کتاب انقلاب ٥٧ و انکشاف فلسفه تاریخ ایران نوشته سیدجواد طاهایی است که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است. آیا اصل نخستین یا هسته اولیه ای در تاریخ ایران وجود دارد که همه ادوار، تحولات و تجربیات بعدی در خدمت تکوین و تبلور نهایی آن بوده باشند؟

معرفی کتاب انقلاب ٥٧ و انکشاف فلسفه تاریخ ایران

کتاب انقلاب ٥٧ و انکشاف فلسفه تاریخ ایران نوشته سیدجواد طاهایی است که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است. آیا اصل نخستین یا هسته اولیه ای در تاریخ ایران وجود دارد که همه ادوار، تحولات و تجربیات بعدی در خدمت تکوین و تبلور نهایی آن بوده باشند؟با رخداد 57 و تاسیس 58 قابل درک شد که آن اصل نخستین، شوق یا تمایل اتصال به مطلق، از طریق تاسیس دولتی مقدس و قدرتمند است؛ این تمایل روحی ایران را ساخت. به عبارت دیگر، هسته آغازین تشکیل اجتماع ایرانی و اصل نخستین تکوین آن تمایل فکری و روحی فزاینده ای است که بر خلاف گرایش فکری بسیاری از ملت های دیگر، اتصال جمعی به مطلق و لاجرم امکان اتصال سیاسی به آن را شدنی و ممکن تلقی می کند.

گزیده کتاب انقلاب ٥٧ و انکشاف فلسفه تاریخ ایران:

ساحت اندیشه و نظر، حتی در انتزاعی ترین سطوح و لایه های خود، برکنار از نسبت با واقعیت های انضمامی و تاریخی نیست. غایت دستگاه های نظری و نظامات اندیشه ای معنادار کردن موقعیت ها و واقعیت هایی است که آدمیان در حیات فردی و جمعی خود با آنها مواجه اند و از خلال این معنابخشی راه انتخاب و عمل گشوده می شود. این نحو از پیوند میان اندیشه و موقعیت تاریخی مختص دوره و زمانه ویژه ای نیست و در گستره فرهنگ ها و تمدن ها عمومیت دارد، اما در تجربه تمدن مدرن غرب بیش از هر زمان و مکان دیگر اهمیت و تعیین کنندگی خود را ظاهر ساخته است. اغلب دستگاه های فلسفی و نظریه های علوم انسانی مدرن تلاشی برای پاسخ به پرسش از «اکنونیت» و حدود و مختصات آن در نسبت با گذشته و آینده هستند؛ اکنونیتی که ذیل عناوینی چون ترقی، توسعه، تجدد، تمدن و امثال آن ها صورتبندی و در نسبت با رخدادهای مهمی چون دو انقلاب کبیر (یعنی انقلاب صنعتی در بریتانیا و انقلاب سیاسی در فرانسه) فهم می گردد. در حقیقت، رخدادهای بزرگ و سرنوشت ساز به مثابه نقاط نمایان موقعیت تاریخی موضوع تأمل و نظرورزی قرار گرفته و می گیرد.

فهرست:

مقدمه ناشر ● پیش گفتار ● مقدمه و تبویب ● فصل اول: تمهید و تنزیه ● فصل دوم: از مطلق به وجود ● فصل سوم: اهمیت فلسفی انقلاب ایران ● فصل چهارم: پیرامون نتایج ایده مطلق ● نتیجه گیری: انکشاف هستی قومی

سازندگان:
منابع:
انقلاب ٥٧ و انکشاف فلسفه تاریخ ایران
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.