نمايشگاههای کتاب و نرمافزار با موضوع شب یلدا همراه با نمایش آداب و رسوم یلدایی، به مناسبت فرارسیدن بلندترین شب سال، در کتابخانههای وابسته به آستان قدس رضوی برگزار شده است
نمایشگاههای یلدایی در کتابخانههای آستان قدس رضوی
نمايشگاههای کتاب و نرمافزار با موضوع شب یلدا همراه با نمایش آداب و رسوم یلدایی، به مناسبت فرارسیدن بلندترین شب سال، در کتابخانههای وابسته به آستان قدس رضوی برگزار شده است
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستانقدسرضوی، معاون امور کتابخانههای این سازمان با بیان این که شب یلدا یا شب چلّه، یکی از کهنترین جشنهای ایرانی است که در آن، طیشدن بلندترین شب سال و به دنبال آن، بلندترشدن طول روزها در نیمکرۀ شمالی گرامی داشته میشود، از برگزاری نمایشگاههای کتاب با این موضوع در کتابخانههای وابسته به آستان قدسرضوي خبر داد.
حسین خسروی ابتدا با بیان اینکه نمایشگاه کتابی با عنوان «گلگشت مصلی» در کتابخانۀ شیخ هاشم قزوینی(ره) در مشهد برگزار شده تصریح کرد: علاوه بر نمایشگاه، مراسم «حافظخوانی» با حضور كتابداران و مراجعهكنندگان در واحد بانوان این کتابخانه برگزار گرديد و سپس هدي حسن نژاد، كارشناس ارشد ادبيات فارسي، به تفسير ابيات تفالزده پرداخت.
وی به نمایشگاهی که در کتابخانۀ امام رضا(ع) تربت حیدریه برگزار شده، اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه با عنوان «آخرین مهمانی پاییز» عناوینی مانند «گلستان سعدی»، «دیوان حافظ»، «شاهنامه»، «میناگر عشق»، «قصههای خوب برای بچههای خوب» و «دیوان عطار» را در معرض نمایش قرار داده است.
وی به کتابخانۀ شهرستان بیرجند اشاره کرد و گفت: در کتابخانۀ امام رضا(ع) این شهرستان، نمايشگاه كتاب و نرمافزاري با عنوان «شب عاشقان بيدل» برپا شده و نیز برای آشنایی کودکان با آداب و رسوم ایرانی در شب یلدا، نمایشگاه شب چلّه با چیدمان مخصوص یلدایی، در بخش ایستگاه کودک این کتابخانه برپا شده است.
خسروی به برخی از مهمترین کتب و نرمافزارهای این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: «از نوروز تا نوروز: آيينها و مراسم سنتي ايرانيان»، «آيينها و جشنهاي كهن در ايران امروز»، «جشنها و آيينهاي شادماني در ايران»، «جشنهاي ايراني»، «جشنهاي آتش»، «ارتباطات آئيني: از گفتگوهاي روزمره تا جشنهاي رسانهايشده» و «گسترش يك آيين ايراني در اروپا»، برخی از کتب این نمایشگاه بوده و منتخبي از نرمافزارهاي به نمايشدرآمده، «چهار جشن»، «كهنتر از تاريخ ايران»، «غنچههاي پارسي» و... است.
وی افزود: علاوه بر کتابخانههای وابسته، در تالار قفسه باز بانوان کتابخانۀ مرکزی هم نمایشگاه کتابی با موضوع یلدا برپا شده است.
خسروی در پایان هدف از این نمایشگاهها را آشنایی بیشتر مراجعهکنندگان به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان با مفاخر ادبی و جشنهای کهن ایران زمین دانست.
گفتنی است که یلدا به زمان بین غروب آفتاب از 30 آذر آخرین روز پاییز تا طلوع آفتاب در اول ماه دی نخستین روز زمستان گفته میشود. خانوادههای ایرانی در این شب، میوه و تنقلات دور هم سرو کرده و شب را با قصهگویی بزرگان خانواده و گرفتن فال با دیوان حافظ سپری میکنند.