حکایت خلقت حضرت آدم علیه‌السلام از دفتر پنجم مثنوی
۱۳۹۶-۱۰-۳۰
در نوزدهمین نشست ادبی خوانش متون کهن پارسی: حکایت خلقت حضرت آدم علیه‌السلام از دفتر پنجم مثنوی مولوی؛ شاعر برجسته قرن هفتم هجری توسط حاضران در این ضیافت ادبی خوانده شد.

در نوزدهمین نشست ادبی خوانش متون کهن پارسی؛

منتخب اشعار دفتر پنجم مثنوی در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بررسی شد

در نوزدهمین نشست ادبی خوانش متون کهن پارسی

به گزارش آستان نیوز، این نشست در ادامه سلسله برنامه‌های ادبی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با حضور سیدعلی کرامتی‌مقدم؛ استاد ادبیات فارسی و جمعی از ادیبان و ادب‌دوستان زائر و مجاور، صبح امروز در کتابخانه تخصصی ادبیات واقع در طبقه منهای یک کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی برگزار شد.
حکایت خلقت حضرت آدم(ع) از دفتر پنجم مثنوی مولوی؛ شاعر برجسته قرن هفتم هجری توسط حاضران در این ضیافت ادبی خوانده شد. همچنین به همت این استاد دانشگاه و مشاور مطالعاتی کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی، نکات پندآموز این حکایت و خوانش درست اشعار آن بیان شد.
این استاد ادبیات فارسی درباره مفاهیم حکایت خلقت حضرت آدم(ع) ابراز کرد: تأثیر گریه و زاری در ریزش گناهان و مقابله با بلاهای طبیعی، اهمیت مناجات با خدا و طلب نیازها، نکوهش توجه انسان‌ها به لذت‌های دنیوی، اهمیت خاص اسماء اعظم خداوند و... در لابه‌لای این اشعار ذکر شده است.
سیدعلی کرامتی‌مقدم افزود: همچنین مولانا در این اشعار با اشاره به داستان خلقت حضرت آدم(ع)، وظایف جبرئیل، میکائیل، اسرافیل و عزرائیل؛ چهار فرشته مقرب خدا را بیان کرده است.
وی با بیان اینکه در خوانش متون کهن باید به نوع مکث‌ها دقت خاصی کرد، گفت: بی‌توجهی در خوانش اشعار کهن پارسی ممکن است معنای واژگان را تغییر دهد و مفهوم نادرستی به مخاطبان منتقل کند.
کرامتی‌مقدم به برخی واژگان خاص در مثنوی اشاره کرد و ادامه داد: بسیاری از اصحاب سخن؛ چه شاعر و چه نویسنده مانند مولانا در زمان قدیم واژگان جدیدی را خلق کرده‌ و آن‌ها را میان مردم رواج داده‌اند.
اثری مملو از تمثیل‌های آموزنده
در ادامه، مدرس ادبیات و عرفان گفت: وجود تمثیل‌های متعدد در مثنوی درباره یک موضوع، از عوامل ماندگاری این اثر کهن پارسی است.
مهدی صحافیان درباره برگزاری این نشست بیان کرد: توجه به متون کهن و بزرگانی مانند مولانا در ادب فارسی، بزرگترین اهتمام نسبت به فرهنگ کشور است. به ویژه برپایی این نشست‌ها توسط نهادهای دینی موجب هدایت درست مخاطبان علاقه‌مند می‌شود.
وی به منابع نفیس و غنی کتابخانه کهن و قدیمی حرم مطهر رضوی اشاره و تصریح کرد: برپایی نشست‌های ادبی در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی قابل ستایش است.
همچنین در این نشست حفیظ‌ الله جلالی چالشتری؛ شاعر و زائر شیرازی بارگاه مطهر حضرت رضا(ع) و نادیا خرسندی؛ شاعر جوان مشهدی، برگزیده‌ای از اشعار خود را خواندند که مورد توجه حاضران قرار گرفت.
لازم به ذکر است، این نشست ادبی به همت واحد آموزش سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری کتابخانه تخصصی ادبیات و روابط عمومی و امور بین‌الملل این سازمان، روز پنج‌شنبه، 28 دی 1396، از ساعت 9 تا 11، در جوار آستان ملکوتی امام هشتم(ع) برگزار شد.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.