استقبال از شعر محتشم در «محتشمنامه »
«محتشمنامه» با گردآوری مهدی امین فروغی که جستاری درباره ترکیببندهای عاشورایی در استقبال «محتشم کاشانی» است در آستانه محرم راهی بازار نشر میشود.
به گفته امین فروغی، محتشم کاشانی شاعر قرن دهم هجری با ترکیببند شگفتانگیز خود روحی تازه در کالبد مرثیهسرایی در زبان فارسی دمید و جوششی در دلها پدید آورد.
او میگوید: محتشم به مرثیهسرایی در ادبیات فارسی اعتبار بخشید و تاثیری شگرف از خود بر جای گذاشت که با مطالعه آثار مرثیهسرایان پس از او، عظمت این تاثیرگذاری به وضوح نمایان است. از بدو سرایش این ترکیببند تا کنون، بسیاری از بهترین شاعران پارسیگوی به استقبال محتشم کاشانی رفته و آثاری تابناک پدید آوردهاند و چنین شد که پژواک صدای محتشم قرنهاست که جانهای مشتاق را مینوازد و بسیارانی را میهمان خوان کرم سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله علیه السلام میکند.
او همچنین اظهار میکند: بر سنگ بنای محتشم در ادب پارسی، معمورهای شگفت سربر کشید که امروز بالندهترین دوره خود را شاهد است. در روزگار ما اقبال شاعران به مرثیهسرایی از هر زمان بیشتر است و شاعران به صورتی گسترده به سرایش مرثیه روی آوردهاند و هر یک بنا بر ذوق و بینش خود آثاری را پدید آوردهاند که در بعضی موارد شاهد رویشهایی ستایشبرانگیز هستیم و امید آن میرود که در آینده این نخل پرثمر را بارورتر از گذشته ببینیم.
به گفته امین فروغی، در کتاب «محتشمنامه» 34 اثر از بهترین ترکیببندهایی که در استقبال ترکیببند «محتشمکاشانی»
سروده شده، گرد آمده است.
او از شاعرانی که اثری در قالب ترکیببند و در استقبال محتشم کاشانی سرودهاند دعوت کرد آثار خود را به آدرس:
Mohtashamnaameh@gmail.com ارسال کنند تا در جلد دوم «محتشمنامه» چاپ شود.
«محتشمنامه» در دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر میشود.