هشت سال اين گونه گذشت: روايت آغاز تا پايان هشت سال دفاع مقدس/ تاليف جعفر شير علينيا؛ به کوشش: خانه فرهنگ و هنر سافيا؛ ويراستار سعيد زاهدي.- تهران: انتشارات سوره مهر، ۱۳۸۹.
ایرانی ها در انتظار ماه مهر و شنیدن زنگ آغاز سال تحصیلی مدارس بودند که زنگ جنگی ناخواسته نواخته شد. جنگ، ایرانیها را از کلاس درس به کلاس جنگ کشاند؛ هم دانشآموزها، هم معلمها و هم دیگران را.
در روزگاری که کتاب و کتابخوانی جایگاه کمرنگی در زندگی روزمره افراد ندارند و این یار مهربان با کم لطفی و بی مهری های بسیاری مواجه است، انسان های بزرگ و گرانبهایی هم یافت میشوند، که مقام کتاب را ارج نهاده و دوستی با آن را برای هر چه بهتر شدن زندگی و کمال بشری توصیه می کنند که از جمله این بزرگان میتوان به رهبر فرزانه انقلاب اسلامی؛ حضرت آیت الله خامنهای اشاره کرد .ایشان که خود محقق، پژوهشگر و ادیب هستند؛ کتابخوانی و علم آموزی را برای جامعه امروز نه تنها یک وظیفه ملی بلکه یک واجب دینی دانسته اند و بر لزوم همگانی شدن کتابخوانی در جامعه اسلامی تاکید ورزیده اند.
این که مقام معظم رهبری بیش از 50 کتاب را در حوزه دفاع مقدس تقریظ فرمودهاند و این کتابها اکثرا به چاپهای 60، 70 تا 130 و 140 هم رسیدهاند نشان دهنده جذابیت این کتابها است. فاخر بودن این کتابها نه فقط به خاطر انگیزه اعتقادی نسبت به شهداست، بلکه ادبیات به کار رفته در این کتابها هم ارزشمند است.