رثاء اما حسین (ع) در شعر شیخ کاظم ازری
۱۳۹۷-۰۲-۱۱
رثا به عنوان یکی از قدیمی ترین اغراض شعر از دیرباز در بین سرایندگان شعر عربی رواج داشته و شاعران هر یک از ادوار ادبیات عربی به مرثیه سرایی درباره خویشان، دوستان، صاحبان مناصب و بزرگان اقدام نموده اند.

رثاء اما حسین (ع) در شعر شیخ کاظم ازری

استاد راهنما: وصال میمندیو رضا رضایی

نگارش: لیلا علایی، دانشگاه سیستان و بلوچستان.- 1392

چکیده

رثا به عنوان یکی از قدیمی ترین اغراض شعر از دیرباز در بین سرایندگان شعر عربی رواج داشته و شاعران هر یک از ادوار ادبیات عربی به مرثیه سرایی درباره خویشان، دوستان، صاحبان مناصب و بزرگان اقدام نموده اند. سوگواری های تخستین اغلب از عاطفه ای صادقانه برخوردار بوده و چنین اشعاری کمتر وسیله تکسب شاعران قرار می گرفت . پس از تشکیل حکومت اسلامی در جزایرة العرب و حوادث در رخدادهای پس از آن ، رثا همراه با دیگر اغراض شعری حیات خود را با محتوایی جدید ادامه داد و در برهه هایی از تاریخ که حوادث خون بار منجر به قتل فردی یا مرگ گروهی می شد. این فن وظیفه خود را در بیان احساسات شاعران به خوبی ایفا می کرده است.

یکی از عظیم ترین حوادث تاریخ اسلام که هیچ گاه به خاموشی نگرایید، حادثه عاشورا است. از آنجا که واقعه ی کربلا و شهادت امام حسین (ع) و یارانش در کربلا از حوادث تاثیر گذار تاریخ اسلام است شاعران متعددی در طول تاریخ به سرودن اشعاری در این زمینه اقدام کرده اند که بخشی از مهمترین این اشعار را می توان در مرثیه های شیخ کاظم ازری در مورد امام حسین (ع) دید. ازری از پیشگامان شعرای عراق در دو سده اخیر می باشد وی با توجه به اوضاع سیاسی و مذهبی زمان خود به سرودن سوگواره های خود درباره امام حسین (ع) همت گمارده است. و به تبیین مظلومیت ها و رشادتهای آن امام همام دست زده است. پایان نامه پیش رو ، به بررسی برخی از اشعار ادیب توانا و بی نظیر عالم عرب، شیخ کاظم ازری به موضوع رثا اما حسین (ع) می پردازد.

کلیدواژه ها: رثاء، امام حسین(ع)، عاشورا، اهل البیت، شیخ کاظم ازری

کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی

سازندگان:
منابع:
کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.