پدر شعر انقلاب در ماه خدا به دیدار خدا رفت
خبرگزاری شبستان: استاد حمید سبزواری شب گذشته در اثر بیماری در بیمارستان آسیا دار فانی را وداع گفت.
به گزارش خبرنگار شبستان، حسین ممتحنی متخلص به حمید سبزواری، شاعر پیشکسوت کشورمان و پدر انقلاب اسلامی ساعت 22 دیشب در بیمارستان آسیا در سن 91 سالگی در گذشت. پیکر این استاد طبق وصیتی که کرده بودند در سبزه وار ، زادگاه شان به خاک سپرده خواهد شد.
حمید سبزواری در سال 1304 در سبزوار متولد شد. پدرش، عبدالوهاب، پیشهور سادهای بود که قریحه شعری داشت. جدش، ملا محمدصادق ممتحنی، شاعری مردمی بود که مجرم تخلص میکرد. پدر و مادر حمید، شاید اولین استادان وی بودند. او جامع المقدمات را نزد میرزا حبیب جوینی خواندهبود. حاج آقا محمدعلی محمدی نیز از دیگر استادان وی بود. وی در نوجوانی شاهد فرهنگستیزی، خشونت و سرکوب احساسات مذهبی مردم توسط رضا شاه پهلوی بود. چهاردهساله بود که سرودن شعر را آغاز کرد. پدرش از دوران کودکی متوجه طبع شاعرانه حمید شد و در ایام ماه محرم یکی از سالهای کودکی حمید جریان شهادت حضرت علی اصغر را برای پسرش تعریف کرد و حمید به صورت خودجوش برای این قضیه شعری سرود و پدرش به اصلاح آن پرداخت و از آن پس شعر گفتن را به صورت جدی تری دنبال کرد.
حمید سبزواری در نتیجه کودتای 28 مرداد 1332 متواری و مخفی شد. لیکن بعداً خود را به شهربانی سبزوار معرفی کرد و چهار سال در وضعیت بلاتکلیفی و تعلیق گذاراند تا سرانجام تبرئه شد. مهمترین فعالیت سبزواری، شاعری است. شعر حمید، شناسنامه زمانمند انقلاب است زیرا کمتر حادثه یا رویدادی است که انعکاس آن در شعر او نباشد.
زندهیاد سبزواری که در ابتدا به شغل معلمی مشغول بود، بعد از حوادث مرداد 1332 از آموزش و پرورش اخراج و سپس کارمند بانک بازرگانی (بانک تجارت پس از انقلاب) در تهران شد و سپس به شاعری روی آورد.
از آثار حمید سبزواری می توان به دیوان اشعار، کاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد. سرایش سرود خاطره انگیز خمینی ای امام که همزمان با ورود حضرت امام (ره) به ایران در فرودگاه مهرآباد اجرا و همه گیر شد، به همراه سرایش تعداد بسیار زیاد دیگری از اشعار خاطره انگیز و ترانه های پرمعنی برای انقلاب اسلامی ایران، دفاع مقدس، حرکتهای مردمی و شخصیت ها و چهره های برجسته کشور در دهه های اخیر که بسیاری از این سرودها به ویژه در سالهای ابتدایی انقلاب ورد زبان همه مردم ایران شده بود.
استاد سبزواری به عنوان کارمند نمونه کشور در دهه هفتاد انتخاب شد و در همین دوران نشان درجه یک فرهنگ و هنر از دست ریاست جمهوری وقت ایران دریافت کرد. همچنین یکی از کتاب های شعر استاد به نام سرود سپیده به عنوان کتاب سال و برگزیده شدن استاد به عنوان چهره ماندگار شعر و ادبیات کشور در سومین دوره از همایش چهره های ماندگار کشور در سال 1382 در دیگر وقایعی است که در دوران حیات پربار سبزواری رخ داد.
http://shabestan.ir/detail/News/550162