11 دی زادروز خالق «شوهر آهو خانم»
۱۳۹۵-۱۰-۱۱
علی محمد افغانی متولد 11 دی 1303 در کرمانشاه متولد شد. دلیل نام خانوادگی آن‌ها (افغانی)، این است که پدر بزرگش شاعر بود و افغان تخلص می‌کرد و خواسته بود شناسنامه‌اش را به نام افغان بگیرد.
علی محمد افغانی متولد 11 دی 1303 در کرمانشاه متولد شد. دلیل نام خانوادگی آن‌ها (افغانی)، این است که پدر بزرگش شاعر بود و "افغان" تخلص می‌کرد و خواسته بود شناسنامه‌اش را به نام "افغان"بگیرد.
نگارش اولین رمان بلند اجتماعی در زندان
علی محمد افغانی می‌گوید: «همواره دو دسته وارد حوزه ادبیات مى ‏شوند. یکى هست که ذوق و استعدادش را دارد ولى تجربه خاصى ندارد و دیگر که تجربیات مختلف در زمان‏ها و مقاطع مختلف بر زندگى‏اش تأثیرگذار بوده است. من در زمره گروه دوم بودم و کتاب‏ها چنین تأثیرى را بر من نهاده ‏اند و این نداى درونى همواره با من بود.
اولین اثر او رمانی است با نام “شوهر آهوخانم”( ۱۳۴۰) که در واقع آن را در دوران حبس نوشته است. رمان به محض انتشار مورد استقبال مردم عادی، روشنفکران و منتقدین قرار گرفت و جایزه بهترین رمان سال را به دست آورد.علی محمد افغانی "شوهر آهو خانم" را در زندان و طی 3 سال نوشت. وقتی این کتاب را می‌نوشت یک کتاب انگلیسی جلویش باز بود تا نگهبان‌ها فکر کنند که او دارد این کتاب را می‌خواند و ترجمه می‌کند، اما واقعیت چیز دیگری بود، او داشت اولین رمانش را می‌نوشت. هر صفحه رمانی که نوشته بود، برگی بود از زندگی واقعی مردم کوچه و بازار به معنای عموم مردم، و این یک رویداد مهم ادبی بود.
شبها به اتفاقات رمان و شخصیتها فکر میکرد و روزها مینوشت. گاهی برای این که یادش نرود به چه چیزهایی فکر کرده، حوادث و اتفاقات را به صورت خلاصه یا رمزی روی دیوار کنار تختش می نوشت. روزها هم بلند می‌شد و مشغول نوشتن اتفاقاتی می شد که شبها به آنها فکر کرده بود.
شوهر آهو خانم با استقبال بی‌نظیری در بازار کتاب ایران رو به رو شد. انتشار این رمان حجیم ۱۰۰۰ صفحه‌ای در سال ۱۳۴۰ حادثه‌ای مهم در بازار کتاب و ادبیات داستانی ایران بود. علی محمد افغانی این رمان را در سال‌های زندان ۱۳۳۳ تا ۱۳۳۸ نوشت و پس از خروج از زندان اقدام به چاپ آن با هزینه شخصی نمود زیرا ناشری حاضر به چاپ داستان بلند یک نویسنده ناشناس نبود.
با محبوبیت اولین رمان علی‌ محمد افغانی، سینماگران از روی آن فیلم‌نامه‌ای نوشتند و فیلم آن نیز ساخته شد.
دیگر آثار:
 “شوهر آهو خانم” در سال ۱۳۴۰
“شادکامان دره قره‌سو” در سال ۱۳۴۴
 “سیندخت” در سال ۱۳۶۶
“شلغم میوهٔ بهشته” در سال ۱۳۵۵
“یافته‌های رنج” در سال۱۳۶۱
“بوته زار”
“محکوم به اعدام” در سال ۱۳۷۰
“دکتر بکتاش” در سال ۱۳۶۴
“همسفرها” در سال ۱۳۶۴
 و ...“دختر دایی پروین”
 
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.