بررسی جلوه های دین و دینداری در داستان های کودکان
استاد راهنما: جهانگیر صفری
نگارش: محبوبه بخشایی؛دانشگاه شهر کرد.- 1390
چکیده
از آنجایی که کودکان آینده سازان هر جامعه ای محسوب می شوند و تربیت آنان مطابق با باورها و عقاید اجتماع از اهمیت فراوانی برخوردار است و آثار داستانی کودکان می تواند محمل مهم و اساسی در خصوص تعلیم و تربیت آنان مطابق باورها و عقاید اجتماع محسوب گردد، می توان با استفاده از آثار ادبی مربوط به کودکان مقولات گوناگون اجتماعی از جمله دین و دینداری را به خردسالان جامعه آموزش داد. نویسندگان کتاب های کودکان بنا بر رسالتی که بر دوش داشته اند برای آشنایی کودکان با دین ، جلوه هایی از این موضوع را در کتاب های خود آورده اند، هر چند این اشارات و جلوه ها کاستی های زیادی دارد، اما نکات ازرشمندی در زمینه انتقال مفاهیم دینی در این آثار به چشم می خورد که در این پژوهش به آنها پرداخته شده است.
بر اساس یافته های این پژوهش از نمونه های بارز جلوه های دین و دینداری می توان به وضو، نماز، زیارت، مسجد، روزه، پوشش، عبادت دینی، فضایل اخلاقی و ... معرفی رذایل اخلاقی اشاره کرد که در ادبیات داستانی کودکان نمود فراوانی داشته است.
همچنین برخی آثار که بطرز منسجم تر به مقولات دینی مربوط می شود عبارتند از: زندگی نامه پیامبران و امامان و شخصیت های دینی ، داستان های اجتماعی و اخلاقی که این داستان ها نیز به طور مختصر مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته اند. این پایان نامه در پنج فصل به موضوعات پرداخته شده است.
کلید واژه ها: دین و دینداری، ادبیات داستانی، کودکان، امامان، پیامبران
کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی