دی ماه سال گذشته بود که بهنشر فضا و فرصتی را فراهم کرد تا جمعی از داستاننویسان رضوی در روزهای سهشنبه هر هفته در قالب سلسله نشستهایی با عنوان «عصرانه داستاننویسان رضوی در سهشنبههای بهنشر» در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی این انتشارات در مشهد گرد هم جمع شوند و در محفلی صمیمی به خوانش، بررسی و نقد آثار این حوزه بپردازند.
دی ماه سال گذشته بود که بهنشر فضا و فرصتی را فراهم کرد تا جمعی از داستاننویسان رضوی در روزهای سهشنبه هر هفته در قالب سلسله نشستهایی با عنوان «عصرانه داستاننویسان رضوی در سهشنبههای بهنشر» در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی این انتشارات در مشهد گرد هم جمع شوند و در محفلی صمیمی به خوانش، بررسی و نقد آثار این حوزه بپردازند.
به گزارش آستان نیوز، استقبال پرشور مخاطبان از این برنامهها که ذیل سلسله نشستهای تبلیغی- ترویجی و کتابمحور «در پناه کلمات» بهنشر و با دبیری سعید تشکری، نویسنده و نمایشنامهنویس مشهدی برگزار میشود، زمینه تداوم و همچنین توسعه آن را در سایر شهرهای کشور فراهم کرد.
دهه کرامت و میلاد باسعادت امام رضا(ع) و خواهر بزرگوار ایشان، حضرت معصومه(س) برای برگزاری این نشستها در مراکز دیگر استانهای کشور فرصت طلایی به حساب میآمد و همین شد که دستاندرکاران این نشستها دست به کار شدند و به این ترتیب در هشت روز از دهه کرامت هشت مرکز استان میزبان این محفل صمیمی داستاننویسان رضوی بود.
برگزاری جلسهای صمیمی با حضور نویسندگان، داستاننویسان، نوقلمان، پیشکسوتان و هر آنکه ارادتی به حضرت ثامن الحجج(ع) و دستی بر قلم دارد، قرائت داستان و داستانکهایی که رو به سمت مشهدالرضا(ع) و حرم رضوی دارد، هم اصل موضوع این جلسات پیشبینی شد. همچنین در کنار این قرار شد در هر یک از این هشت شهر، برای یک استاد که در عرصه داستاننویسی به ویژه با موضوعات رضوی فعالیت داشته است، پاسداشتی مختصر و ساده برگزار شود.
حرم حضرت معصومه(س)؛ اولین میعادگاه
حرکت از قم شروع شد. داستاننویسان رضوی روز دوشنبه، 25 تیر ماه در حرم حضرت معصومه(س) در شهر قم گرد هم آمدند و دو ساعتی را با خواندن داستان و عرض ارادت به ساحت حضرت فاطمه معصومه(س) و حضرت رضا(ع) سپری کردند و در انتها از خدمات و زحمات استاد مجید ملامحمدی که چندین اثر فاخر در حوزه رضوی برای کودکان و نوجوان نوشته است، قدردانی شد.
پایتخت ایران دومین میعادگاه نویسندگان حوزه رضوی بود؛ محفل صمیمی آنها عصر روز سهشنبه، بیست و ششم تیر ماه در فروشگاه کتاب بهنشر در تهران برگزار شد و بعد از خوانش چندین اثر با محوریت ثامنالحجج(ع) نوبت به تجلیل از صادق کرمیار، نویسنده، کارگردان و منتقد ادبی رسید که در حوزه ادبیات رضوی هم دستی بر آتش دارد.
سومین عصرانه دهه کرامت هم در شهر بجنورد در دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی برگزار شد و آنجا هم داستاننویسان رضوی از تجربیات خود پیرامون نوشتن برای شمسالشموس و عنایتهای ایشان گفتند. پایان این نشست که در روز چهارشنبه، 27 تیر ماه برگزار شد، به پاسداشت از قلم ثریا صدقی در مسیر ترویج فرهنگ رضوی اختصاص داشت.
شهر بادگیرها هم در این ایام پربرکت میزبان یکی از این نشستهای «عصرانه داستاننویسان رضوی» بود و جمعی از نویسندگان پیشکسوت و نوقلمان این حوزه عصر روز جمعه، 29 تیر ماه در کتابسرای ملک یزد گرد هم جمع شدند و در
این محفل به ساحت ضامن آهو عرض ارادت کردند. حسن ختام این مجلس هم قدردانی از حجتالاسلام و المسلمین مظفر سالاری، نویسنده رمان «دعبل و زلفا» بود که از تولیدات بهنشر است.
اصفهان میعادگاه بعدی بود که داستاننویسان رضوی را عصر روز شنبه، 30 تیر ماه به این محفل صمیمانه کشاند و آنها هم دو ساعتی را فارغ از غوغای جهان صرف خوانش داستانهای رضوی و عرض ارادت به ساحت هشتمین امام کردند. این نشست که در خانه تاریخی دهدشتی برگزار شد، با قدردانی از محمداسماعیل حاجی علیان که از دیگر قلم به دستان حوزه ادبیات رضوی است، به پایان رسید.
ششمین عصرانه هم به میزبانی کرج و در دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی برگزار شد تا همچون روزهای قبل علاوه بر گردهمایی داستاننویسان رضوی در این محفل دوستانه، فرصتی هم برای قدردانی از خسرو عباسی خودلان به پاس قلمفرسایی او در مسیر حضرت رضا(ع) فراهم شود.
دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در سمنان هم مقصد بعدی این سلسله نشستها بود که همزمان با نخستین روز دومین ماه تابستان جمعی از قلم به دستان را در حوزه ادبیات رضوی گرد هم جمع کرد و پس از گپ و گفت و داستانخوانی نوبت به تجلیل از مهدی زارع رسید که او هم در عرصه ادبیات رضوی قلم به دست محسوب میشود.
حرم امام هشتم؛ میزبان هشتمین عصرانه
هشتمین عصرانه داستاننویسان رضوی هم همزمان با شب میلاد هشتمین امام شیعیان در جوار حرم مطهر ایشان به ایستگاه پایانی رسید که حُسن ختام آن هم به تجلیل از سیدعلیرضا مهرداد، نویسنده و منتقد داستانی و یکی از چهرههای مطرح در حوزه ادبیات دفاع مقدس اختصاص داشت. مهرداد که به گفته خودش هیچ موضوعی را در مشهد از امام رضا(ع) جدا نمیداند، معتقد است در لایههای زیرین این شهر، داستانهای بسیاری وجود دارد که همه آنها به امام مهربانیها مرتبط است.
او در این نشست با بیان این که در گذشته ادبیات رضوی به داستانی در حوزه شفای بیماران از سوی امام رئوف ختم میشد، افزود: اما امروز ادبیات رضوی از این مرحله عبور کرده و تنوع موضوعی بسیاری در این حوزه به چشم میخورد.
مهرداد این را هم گفت که برای من هیچ چیزی در مشهد از امام رضا(ع) جدا نیست؛ حتی در آثار من در حوزه دفاع مقدس نیز ردپای ثامنالحجج(ع) دیده میشود.
سعید تشکری، دبیر علمی سلسله نشستهای «عصرانه داستاننویسان رضوی در سهشنبههای بهنشر» نیز در این جلسه از ماهها برنامهریزی برای مشخص شدن ساز و کار و چهارچوب این نشستها گفت و برگزاری چنین محفلی را که علاوه بر گردهمایی نویسندگان رضوی، به نقد و بررسی و خوانش آثار و نیز مطرح شدن نکات آموزشی اختصاص داشته باشد، در کشور کمسابقه و در مشهد بیسابقه دانست.
او همچنین به رشد 100 درصدی مخاطبان این سلسله نشستها اشاره کرد و افزود: این سلسله جلسات را با حضور حدود 35 نفر مخاطب آغاز کردیم اما ظرف این چند ماه تعداد مخاطبان به بیش از 70 نفر رسیده و حتی در سایر شهرها نیز با استقبال خوبی مواجه شد.