«بهاراتی موخرجی» درگذشت
۱۳۹۵-۱۱-۱۶
«بهاراتی موخرجی» نویسنده هندی ـ آمریکایی که رمان «یاسمین» را به نگارش درآورده، درگذشت.
«بهاراتی موخرجی» نویسنده هندی ـ آمریکایی که رمان «یاسمین» را به نگارش درآورده، درگذشت.
به گزارش ایسنا، «ایندیپندنت» نوشت: «بهاراتی موخرجی» نویسنده هندی‌تبار آمریکایی که برای پرداختن به ادبیات مهاجرت شهرت داشت، در سن ۷۶ سالگی بر اثر ابتلا به رماتیسم عضلانی و نارسایی قلبی فوت کرد.
مجموعه «دلال و دیگر داستان‌ها» و رمان «یاسمین» از مشهورترین کارهای اوست که در آن‌ها، به درگیری‌های درونی شخصیت‌های مهاجر پرداخته است.
«موخرجی» متولد کلکلته بود اما دوران تحصیل خود را در کشورهای انگلیس، سوییس، هند و آمریکا سپری کرد. او بیش از یک دهه از عمرش را در کانادا گذراند و تجربیات زیادی درباره واقعیت‌های زندگی در جوامع چندفرهنگی فراگرفت. او سال ۲۰۰۵ در زندگی‌نامه خود نوشت: «روایت مهاجرت، روایت حماسی هزاره ماست.»
کتاب «دلال و داستان‌های دیگر» او روایت‌گر مواجهه شخصیت‌های متعدد از کشورهای مناطق خاورمیانه، دریای کارائیب، سریلانکا، فیلیپین و ... با احتمال‌های بی‌انتهای زندگی در ایالات متحده آمریکاست. این کتاب جایزه حلقه منتقدین ملی کتاب آمریکا در سال ۱۹۸۸ را برای «موخرجی» به ارمغان آورد.
این نویسنده که از دهه ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ در دانشگاه «مک‌گیل» کانادا تدریس می‌کرد، رمان «دختر ببر» را در سال ۱۹۷۲ به چاپ رساند. این اثر زندگی‌نامه‌ای درباره دختر تحصیل‌کرده هندی است که در آمریکا درس خوانده و وقتی به وطنش برمی‌گردد، احساس می‌کند آن را نمی‌شناسد...
او با نگارش رمان «تاریکی» در سال ۱۹۸۵ توجه منتقدان را به خود جلب کرد. این کتاب به زندگی مهاجران و درگیری آن‌ها برای دور شدن از پیوندهای سنتی و بازسازی زندگی‌شان در کشور جدید می‌پردازد.
«بهاراتی موخرجی» در سال ۱۹۸۹ به عنوان استاد ادبیات پسااستعماری و ادبیات جهان در دانشگاه کالیفرنیا مشغول به کار شد. او سپس آثاری با ژانرها و تم‌های متعدد روانه بازار کرد. از دیگر کتاب‌های شاخص او می‌توان به «دختران خواستنی»، «عروس درخت»، «خانم هند نو»، «بسپارش به من» و «همسر» اشاره کرد.
 
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.