جلال آل احمد نویسنده ی معاصر و علی شریعتی مزینانی، نویسنده، جامعهشناس، تاریخشناس و پژوهشگر دینی و غُلامحُسین ساعِدی معروف به گوهرمراد از نویسندگان معاصر ایرانی در تقویم ادبی 2 آذر ماه و مناسبتهای ادبی این روز هستند.
جلال آل احمد نویسنده ی معاصر و علی شریعتی مزینانی، نویسنده، جامعهشناس، تاریخشناس و پژوهشگر دینی و غُلامحُسین ساعِدی معروف به گوهرمراد از نویسندگان معاصر ایرانی در تقویم ادبی 2 آذر ماه و مناسبتهای ادبی این روز هستند.
2 آذر
(2 آذر 1302 – 18 شهریور 1348 )
جلال آل احمد نویسنده ی معاصر است که نخستین داستان وی زیارت و مشهورترین اثر داستانی «مدیر مدرسه» می باشد. رمان «نون و القلم» کوشش دیگری است برای بازگویی اوضاع اجتماعی آن زمان، داستان «نفرین زمین» یکی از نخستین رمانهایی است که در آن نویسنده به مسائل روستا و ادبیات روستا میپردازد.
در کتاب غرب زدگی به مهمترین مسائل جامعه ایران یعنی دو موضوع «غرب» و «روشنفکران» پرداخته است.
همچنین در قلمرو سفرنامه، تکنگاری و مشاهدات، اورازان، تات نشینهای بلوک زهرا، جزیره خارک در یتیم خلیج فارس یادگارهایی است که از قلم آلاحمد برجای ماندهاست.
وقتی به سال 1345 سفرنامه حج او به نام «خسی در میقات» انتشار یافت توجه بسیاری از حجکنندگان و اهل قلم را به خود معطوف کرد. به طوری که میتوان گفت این اثر با تقلیدهای فروانی که به دنبال داشت ، توانست سبک نوینی در سفرنامه نویسی حج پدید آورد .
(2آذر 1312 – 29 خرداد 1356)
علی شریعتی مزینانی، نویسنده، جامعهشناس، تاریخشناس و پژوهشگر دینی است. شریعتی را در ادبیات معاصر معلم شهید مینامند.
آثار: کویریات: زیباترین نوشتههای ادبی و عرفانی ، یک جلوش تا بینهایت صفرها، در نقد و ادب، هبوط و ...
( 13 دی 1314 - 2 آذر 1364)
غُلامحُسین ساعِدی معروف به گوهرمراد از نویسندگان معاصر ایرانی است. از داستان گاو او (در مجموعه عزاداران بیل)، فیلمی ساخته شد که موفقیتی جهانی یافت. دربارهٔ زبان فارسی و جایگاهش در ایجاد همبستگی و نقشِ آن در وحدت ملی ایرانیان، گفت: «زبان فارسی، ستونِ فقرات یک ملت عظیم است. من میخواهم بارش بیاورم. هرچه که از بین برود، این زبان باید بماند.» در کتاب شناختنامه غلامحسین ساعدی، تالیف: جواد مجابی، مطالبی در باب شناخت زندگی، آثار و اندیشههای زنده یاد غلامحسین ساعدی با عناوینی از این دست به طبع رسیده است : شعر، تک نگاری، نقد و نظر، نمایشنامه، طنز، رمان و داستانهای ساعدی و رئالیسمی که ساعدی در نگارش آثارش به کار برده اشاره کرده و از تسلط او بر میراث فرهنگی ایران، اسطورهها و تاریخ مردم سخن گفته است.