معرفی کتاب
دختران آفتاب/ اميرحسين بانکي، بهزاد دانشگر، محمدرضا رضايتمند.- تهران: سروش (انتشارات صدا و سيما)، ۱۳۸۲.
جماعت بیکاری که همیشه دنبال چنین موضوعهایی بودند و کنار پیادهرو جمع شده بودند، مرا مطمئن کردند که درست آمدهام.
نزدیکتر آمدم و به سختی از میان جمعیت رد شدم. همه ساکت ایستاده بودند و فقط تماشا میکردند.
همه چشمها به مادر بود که گوشه پیادهرو ایستاده بود و رو به «بابایی» فریاد میزد:
این یه قدم رو دیگه کوتاه نمیآم. به هیچ قیمتی حاضر به از هم پاشیده شدن زندگیم نیستم. نه اینکه فکر کنی عاشق این زندگی نکبتی و مزخرفم، یا عاشق چشم و ابروی توأم، نه!
فقط به خاطر شکوفهاس که نمیذارم زندگیمون رو از هم بپاشونی. نمیخوام اون به پای اشتباهها و ندونمکاریهای ما بسوزه.
یک داستان بلند درباره دختران ایران
دختران آفتاب از زبان مریم روایت می شود که دختر یک بازیگر مشهور سینماست و از زندگی خانوادگی اش خسته شده است و تصمیم می گیرد بدون هماهنگی قبلی، صبح روز حرکت اردوی مشهد با هم دانشگاهی هایش راهی اردو شود.
یکی از بچه ها جای خودش را به مریم میدهد و خلاصه او هم همراه شان به این اردو می رود. ده روز اردو طول میکشد و از همان ابتدای سفر بحث و گفت و گو بین بچه ها آغاز میشود. دخترانی که در این اردو شرکت کردند سلایق و روحیات متفاوتی دارند. اما به قول فاطمه مهم این است که همه زائر امام رضا علیهالسلام هستند...
مقام معظم رهبری به کتاب تقریظ نوشتند و در تجلیل از کتاب دختران آفتاب فرمودهاند: «بنده بهترین کتابی که راجع به عفاف و حجاب خواندهام همین کتاب دختران آفتاب است»
در اين كتاب تفكري خودنمايي ميكند كه به آدمي اعتبار ميدهد، خواه زن باشد خواه مرد. تفكري كه حجاب و غبار شبههها، تلالو انوار بيبديلش رابه سويي نهاده است و چون اين غبار، براي همسفران دختران آفتاب فرو مينشيند، تلالو آن انوار، آنها را به خانواده و اجتماع ميبرد.
در اين كتاب معرفت به ذات مادري در خانواده كه پايه و اساس انسانسازي است تصوير ميشود و دامن مادر به دامان پرمهر و محبتي تشبيه ميشودكه سرچشمه همه خوبيها و نيكيهاست.
خواننده در لابلای رمان پاسخ شبهات و پرسش های خود را در مسایلی چون کنوانسیون زنان(ص 99)، زن در غرب ( 103)، فمینسیم و جنبش زنان (112)، زن در اسلام (130)، قضاوت و حکومت زن (170)، ارث (174)، شهادت و دیه (177)، نقصان عقل (180)، تعدد زوجات (217)، تنبیه زنان (237)، کار در منزل (240)، طلاق (243)، اشتغال (270)، همسران نمونه(293)، تفاوت های زن و مرد(330)، حجاب ( 246)، حیا(363)، ارتباط دختر و پسر(375)، عرف برخورد(391)، اقسام ارتباط (400) و نمونه های راستین زنان (428) را می یابد بدون آن که از اصل داستان و قصه دور و به آهنگ آن آسیبی برسد.