همزيستي ادبيات تطبيقي و نظريه‌هاي ادبي
۱۳۹۷-۱۲-۰۹
همزيستي ادبيات تطبيقي و نظريه‌هاي ادبي/ تاليف سيد علي قاسم‌زاده.- قزوين: جهاد دانشگاهي، سازمان انتشارات، واحد قزوين، ‎۱۳۹۶.

همزيستي ادبيات تطبيقي و نظريه‌هاي ادبي/ تاليف سيد علي قاسم‌زاده.- قزوين: جهاد دانشگاهي، سازمان انتشارات، واحد قزوين، ۱۳۹۶.

نگارنده در کتاب حاضر، تلاش کرده است برای نشان دادن پیوستگی نقد و نظریه ادبی با عرصه مطالعات و پژوهش‌های تطبیقی، ماهیت جدایی‌ناپذیر پژوهش‌های میان‌رشته‌ای را با پژوهش‌های تطبیقی آشکار سازد؛ با این تفاوت که ساحت پژوهش‌های تطبیقی که به کمک نظریه‌های ادبی جهان‌شمول انجام می‌پذیرد، محدودیت‌های تحقیقات تک ساحتی بومی و ملی را ندارد. نظریه‌های ادبی، ابزار بازاندیشی و بازخوانی متون ادبی به شمار می‌آیند؛ اما به همان نسبتی که نظریه‌های ادبی را می‌توان ابزار پاسخگویی به پرسش‌های بنیادین پژوهشگر دانست، نظریه‌های ادبی بایست همگام و هم‌عرض با مطالعه در متون ادبی با پژوهشگر همراه گردد.

یکی از غفلت‌های تاریخی ما ایرانیان، فقدان انگاره‌های ساختاری و روش‌شناختی در مطالعات ادبی است؛  آنچه نگارنده را بیش از اعتقاد به‌ضرورت آگاهی از فلسفه نظریه‌های ادبی برای پژوهشگران جوان و دانشجویان، به نگارش کتاب حاضر کشانده است، فقدان نگرش بینارشته‌ای و نظریه‌بنیادی در نگارش مقالات و کتاب‌هایی است که به تصریح و ادعای نگارندگان آن مقالات، ماهیت تطبیقی دارند.

این کتاب در سه فصل نگارش شده است که فصل اول با عنوان تأملی در باب ادبیات تطبیقی و نظریه ادبی، فصل دوم نظریه‌های زبان‌شناختی و فصل سوم نظریه‌های جامعه‌شناختی است.

سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.