ابن سینا از سه جهت: تقریظ از پروفسور سیدحسن امین
۱۳۹۷-۱۰-۲۹
کتاب «نادره دانای جهان؛ پورسینا» به قلم مسعود میدان*چی، حاصل 10 سال تحقیق نویسنده است و در شناخت این دانشمند بزرگ خواندنی است.
ابن سینا را از سه جهت میتوان شناخت: نخست فیلسوف با کتاب شفای او که مهمترین دایره المعارف فلسفی است. دوم بعنوان طبیب با کتاب قانون او که قرنها کتاب درسی دانشگاههای اروپایی بود. سوم ادیب و فارسی نویس چرا که کتاب بسیار مهم فلسفی او بنام دانشنامه علایی که خلاصه و چکیده کتاب شفاست، به پارسی است و این کتاب از منابع مهم فرهنگ زبان پارسی در زمینه های فلسفی، منطقی و علمی است.
 
تقریظ از پروفسور سیدحسن امین
سی*امین نشست ادبی خوانش متون کهن در آستانه ولادت شیخ الرئیس ابوعلی سینا، بعد ادبی این شخصیت ارزشمند با خوانش اشعار فارسی به جا مانده و منسوب به وی برگزار گردید.
آثار ابن سینا نزدیک به قرن در دارالعلمهای بزرگ جهان تدریس می*شده، اکنون نیز مورد استفاده ادبا و عالمان است. 

شیخ الرئیس اولین حکیم و طبیبی است که در عالم اسلام و خاصه در ایران علم طب را مردمی کرد. دنیای آن روزگار را از خرافات و زشت آموزی برحذر و با راههای علمی به پاکیزگی خویشتن و فزونی خرد رهنمون شد.

بیهوده خوری ها، سنگینی تن، خستگیهای مفرط، سنگینیهای پنداری و بیماریهای ناشی از آن را شناساند. آن هم زمانی که حملات کشنده اقوام جاهل ایران را ویران ساخته بود. و نه ایران بلکه جهان مدیون خدمتگزاریها و هوشمندیهای اوست و بوعلی فرزند بی مانند بشریت.

450 کتاب از شیخ*الرئیس نقل شده و گفته شده است که شیخ*الرئیس در کتاب «رگ*شناسی» خود، تعداد 1039 واژه در این علم خلق کرده که هم*اکنون نیز مورد استفادۀ متخصصان این حوزه است.

65 بیت از اشعار فارسی ابن*سینا وجود دارد. ابن*سینا در اشعار خود عنوان «رحمت» را برای امیرالمؤمنین(ع) به کار برده است و این تعبیر در شعر شاعران سال*های بعد همچون شهریار نیز نمود پیدا کرده است.

کتاب «نادره دانای جهان؛ پورسینا» به قلم مسعود میدان*چی، حاصل 10 سال تحقیق نویسنده است و در شناخت این دانشمند بزرگ خواندنی است.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.