مهر و مشتري
۱۳۹۷-۱۲-۰۹
مهر و مشتري: سروده محمد بن محمد عصار تبريزي (سده ‎۸ ق): تصويرنماي دستنويس شماره ۹۲/ ‎۹۰۲ کتابخانه عارف حکمت (مدينه) به خط عصار تبريزي

مهر و مشتري: سروده محمد بن محمد عصار تبريزي (سده ۸ ق): تصويرنماي دستنويس شماره ۹۲/ ۹۰۲ کتابخانه عارف حکمت (مدينه) به خط عصار تبريزي/ پژوهش بهروز ايماني.- تبريز: آيدين تبريز، ۱۳۹۴.

منظومه عاشقانه مهر و مشتری در سال 778ه . ق توسط شاعر پرآوازه تبریز در قرن هشتم، حاج شمس الدین محمدعصار تبریزی سروده شد. عصار تبریزی در سرایش این منظومه، تلاش کرد وزن اشعار را بر اساس خسرو و شیرین نظامی گنجوی و در قالب مثنوی بیاراید. منظومه به زبان شیرین فارسی است هرچند که عصار کتابهای شعری به زبان آذری نیز دارد. داستان منظومه همانطور که از نام ان پیداست روایت عاشقانه ای از مهر و مشتری است.

کتاب مصور حاضر، پژوهش و تصویرنمایی از دست‌نویس اشعار «محمد بن محمد عصار تبریزی» است. «مهر و مشتری» به شماره 92/902 در کتابخانه «عارف حکمت مدینه» محفوظ است. «عصّار» نسخه را به خط نسخ تحریر کرده و خط او معمولی و عاری از جلوه‌های خوشنویسی است. ابیات در احاطه جدولی دو ستونی قرار گرفته و خطوط جدول مزدوج است و به رنگ سیاه ترسیم شده است. تعداد اوراق نسخه، 127 ورق است و در برگ‌های آغازین آن، سروده‌های از شاعری با تخلص «باوردی» و در برگ‌های پایانی نیز یادداشت‌هایی متفرقه ازجمله ابیاتی از «سنائی غزنوی» درج شده است. در مقدمه کتاب به احوال، آثار، اشعار بازیافته، منظومه «مهر و مشتری» «عصار تبریزی» اشاره شده است. در پایان نیز تصویر دستنویس، پیوستها، کشف الابیات، نمایه عام و کتابنامه آمده است.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.