شماره جدید فصلنامه «نقد کتاب ادبیات»
۱۳۹۷-۰۱-۰۵
شماره یازدهم فصلنامه نقد کتاب «ادبیات» ویژه پاییز ۱۳۹۶ به سردبیری مصطفی موسوی از سوی موسسه خانه کتاب به چاپ رسید.
شماره یازدهم فصلنامه نقد کتاب «ادبیات» ویژه پاییز ۱۳۹۶ به سردبیری مصطفی موسوی از سوی موسسه خانه کتاب به چاپ رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، شماره یازدهم فصلنامه نقد کتاب «ادبیات» ویژه پاییز ۱۳۹۶ به سردبیری مصطفی موسوی در ۶ بخش «نقد شفاهی»، «نقد مکتوب»، «نقد آثار پیشین»، «نقد پژوهی»، «شایسته خواندن» و «نقدِ نقد» منتشر شد.

در سخن سردبیر این شماره از فصلنامه که  به قلم مصطفی موسوی  نوشته شده، آمده است: «منتقد بیش از هر چیزی باید به روش، اعم از روش تحقیق، ترجمه و تصحیح، اهمیت موضوع، اعتبار منابع، زبان و لحن اثر، میزبان سلامت آن و تناسب آن با مخاطب مفروض، نحوه استدلال و نتیجه گیری های صاحب اثر بپردازد و بخش های احیانا مغفول کار را تذکر دهد و پیشنهادهایی برای بهتر و کامل تر شدن اثر بدهد تا افق دید مخاطبان مقاله  خود  و اثر مورد نظر را وسعت ببخشد و در نهایت جایگاه اثر را تعیین کند. طبیعتا حاصل چنین نقدی هم به کار خواننده می آید و هم به کار صاحب اثر. خواننده در می یابد که تا چه حد  باید به این اثر اعتماد کند و صاحب اثر هم به نواقص و نقایص کار خود وقوف پیدا می کند و در چاپ های بعد به اصلاح  کارش می پردازد یا کارهای بعدی اش را با احتیاط و دقت بیشتری انجام می دهد...»

در بخش «نقد مکتوب» این شماره از فصلنامه ۹ مقاله با عنوان های «کاری کارستان، بررسی کتاب  اشعار  فارسی پراکنده در متون» نوشته وحید عیدگاه، «نگارش تاریخ ادبیات، کاری گروهی است» نوشته زهرا محمد حسنی صغیری، «آمیزه ذوق و دانش» نوشته مسعود جعفری جزی، «بررسی رمان اتفاق از گلی ترقی» نوشته حجت زمانی، «از شناخت انسان به شناخت زبان» نوشته رضا امینی و... پیش روی خوانندگان قرار گرفته است.

مقاله های «نقد و بررسی کتاب برگزیده قصاید ناصر خسرو» به قلم آرش امرایی، «یک نکته ازین معنی، معرفی و نقد کتاب شرح قیصری بر غزل های حافظ» به قلم امیر شفقت و «کدام قالب؟ کدام ژانر؟ کدام سمفونی؟ نقد و بررسی رمان سمفونی مردگان از عباس معروفی» به قلم فرخنده حق شنو در بخش «نقد آثار پیشین» این شماره از فصلنامه نقد کتاب «ادبیات» آمده است.

حسن هاشمی میناباد در بخش «نقد پژوهی» به معرفی یک رشته اصول، فنون، روش ها و راهبردها، تدبیرها و ترفندهای ترجمه تحت عنوان «ابزارهای مفهومی نقد ترجمه» می پردازد.

در  بخش «شایسته خواندن» مقاله های «نکاتی درباره منظومه شبرنگ نامه» نوشته محمد جعفری قنواتی، «گزارشی فارسی از شکوه شعر عربی» نوشته ناصر قلی سارلی، «درنگی بر تاریخ ادبیات ایران» نوشته احمد ابومحبوب و «رمان در آمریکای امروز؛ مروری بر کتاب اندیشه های نو در رمان نویسی» نوشته عبدالرسول شاکری نوشته شده است.


 
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.