سیرو سفر در شاهنامه
۱۳۹۴-۰۷-۱۸
این تحقیق سعی دارد تا سیر و سیاحت را در « شاهنامه» - با تکیه بر بخش اسطوره ای و حماسی – مورد بررسی قرار دهید تا خوانندگان , سیر و سفر را این بار از پنجره ای جدید و زبیا تماشاگر باشند .
سیرو سفر در شاهنامه
استا د راهنما: دکتر کبری نودهی
 نگارش : مریم یوسفی پور
دانشگاه آزاد واحد گرگان ؛ 1392
شماه ثبت : ‎۵۸۳۶۹۰۸
«شاهنامه ی فردوسی» بزرگترین اثر حماسی « ایران زمین » به شماره می رود این مجموعه آیینه ای کوچک از فرهنگ ایرانیان اعصار گذشته است که در لوای افسانه و اسطوره و تاریخ به عرصه ی گیتی پا نهاده است . این کتاب لبریز از سفرهای دور و نزدیک با اهداف و انواع متفاوت است .
از زمان پدید آمدن کائنات , انسان تشنه ی کمال یابی و جستجوگری بوده است ؛ سیر و سفر ؛ برای جستن یا گریختن ؛ همواره در زندگی انسانها جریان داشته ؛ آدمی هرجا که سکنی می گزیند ؛ به دلیلی باز راه رفتن آغاز کرده و سیر می کند .
در پرنیان « شاهنامه » , « سفر» انواعی دارد : زمینی , دریایی و هوایی که هر یک , لوازمی می طلبد : (خوراک , پوشاک , راهنما و ...) و مواتع بسیار اعم از : ( طبیعی مانند : کوه ها ی عظیم الجثه , بیابان های سوزان و ... ؛ و ماراء الطبیعه نظیر : دیوان وحشی , جادوگران و ...؛ نیز موانع انسانی چون : شهوت غرور و ...) پیش رو دارد ؛ البته آداب و آیین سفر در شاهنامه ی فردوسی را مانند : ( دعاکردن برای سفر , پیشواز , سوغات و ...) نیز از نظر نباید دور داشت . ضمن آن که به فراخور حال و زمان هر بار , موضوعی چون : ( جستجو, خدمت و نجات دیگران , تفریح و گردش , دیدار جنگ و لشکرکشی و ...) دست مایه ی سفرها در «شاهنامه » می گردد.
این تحقیق سعی دارد تا سیر و سیاحت را در « شاهنامه» - با تکیه بر بخش اسطوره ای و حماسی – مورد بررسی قرار دهید تا خوانندگان , سیر و سفر را این بار از پنجره ای جدید و زبیا تماشاگر باشند . موارد ذکر شده شامل« هفت هزار و دویست و چهل و دو » بیت از « بیست و هشت هزار و چهارصد و چهل و چهار هزار » بیت مدنظر قرار گرفته در دو بخش ( اسطوه ای و حماسی ) می باشد که نمودار نسبی , میله ای و دایره ای آن در انتهای تحقیق , نسبت هر یک را مشخص می نماید.
واژگان کلیدی:  اسطوره ای,حماسی ,شاهنامه,فردوسی,سیر و سفر.
 این پایان نامه در کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی موجود می باشد.
سازندگان:
منابع:
کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.