بررسی باورهای عامیانه و ریخت‌شناسی برخی از قصه‌های پریان
۱۳۹۶-۰۵-۱۶
باورها و اعتقادات عامیانه نشانگر آمال و آرزوها، اندیشه و افکار هر قومی است که به شکل شفاهی از یک نسل به نسل دیگر در قالب آداب‌ورسوم، قصه‌ها، ترانه‌ها، مثل‌ها، طبابت عامیانه و ... انتقال‌یافته است.
بررسی باورهای عامیانه و ریخت‌شناسی برخی از قصه‌های پریان بر اساس نظریه ولادیمیر پراپ در شهرستان جاسک
استاد راهنما: مریم علیمرادی
نگارش: لیلا نوری زاده فینی، دانشگاه آزاد واحد بندرعباس . – 1394
شماره ثبت: 5849546
چکیده
باورها و اعتقادات عامیانه نشانگر آمال و آرزوها، اندیشه و افکار هر قومی است که به شکل شفاهی از یک نسل به نسل دیگر در قالب آداب‌ورسوم، قصه‌ها، ترانه‌ها، مثل‌ها، طبابت عامیانه و ... انتقال‌یافته است.
شهرستان جاسک یکی از بندرها مهم استان هرمزگان است که قدمت و پیشینه‌ی تاریخی آن به عصر اشکانی و ساسانی بازمی‌گردد. به سبب هم‌جواری این شهرستان با استان سیستان و بلوچستان و دسترسی مردمان این سرزمین به دریاهای آزاد، اقوام و ملیت‌های مختلفی در این منطقه زندگی می‌کنند و مجموعه‌ی این عوامل ترکیبی از آیین‌ها و فرهنگ‌ها را در این بندر به وجود آورده است.
با توجه به فرهنگ غنی و پربار جاسک، اهالی آن دارای باورها و اعتقادات درزمینهٔ ادیان، درمان بیماری‌ها (طبابت عامیانه) جادوگری، ترس و ناتوانی در برابر عوامل طبیعی و طبقات اجتماعی‌اند، همچون : سوگند زن طلاق، سوگند انگشتر و روغن، چل یا قسم عبور از آتش، مراسم قبله دعا، مراسم چهاردهمی و ... هم‌چنین قصه‌های بومی این منطقه نیز که از اهمیت زیادی برخوردارند با توجه به نظریه‌ی ولادیمیر پراپ، ساختار شناس معروف روسی، تحت عنوان ریخت‌شناسی قصه‌های پریان مورد تجزیه‌وتحلیل قرارگرفته و شخصیت‌ها و عوامل مؤثر در قصه‌ها بر اساس این نظریه بررسی و نتایج حاصل آورده شده است.
کلیدواژه‌ها: ادبیات عامیانه،شهرستان جاسک، قصه‌ها،باوره
این پایان‌نامه در کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی موجود است.
سازندگان:
منابع:
کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.