سیمای جامعه در اشعار طالب آملی
۱۳۹۴-۱۱-۱۷
ادبیات آینه اجتماع است، این سخن به این معنی است که واقعیات و تحولات اجتماعی و فرهنگی ، بصورت نماها و بازتاب های عینی و واقعی، اما جزئی و پراکنده ، در آثار ادبی کم و بیش یافت می شود .
سیمای جامعه در اشعار طالب آملی
(با تکیه بر مفردات،ترجیح بندها،ترکیب بندها،مثنویات،رباعیات و قطعات)
استاد راهنما: کبری نودهی
نگارش: سمیه خزاعی
دانشگاه آزاد واحد گرگان؛1392
شماره ثبت:5844682
چکیده
ادبیات آینه اجتماع است، این سخن به این معنی است که واقعیات و تحولات اجتماعی و فرهنگی ، بصورت نماها و بازتاب های عینی و واقعی، اما جزئی و پراکنده ، در آثار ادبی کم و بیش یافت می شود . با جمع آوری ، تنظیم ، توصیف و تحلیل این بازتاب ها، می توان سیمای دقیق ، جامع و واقعی را از حیات اجتماعی هر دوره از تاریخ ارائه نمود. از سوی دیگر،درک معانی و دقایق آثار ادبی ، شناخت شخصیت و زندگی آفرینندگان این اثار، بدون آشنایی با محیط و اجتماعی که در آن پدید آمده و به کمال رسیده اند، امکان پذیر نیست ، زیرا بدیهی است که طرز نگرش و ذوق و شعور خالق هر اثر ادبی، تا حد زیادی تابعی از اوضاع فرهنگی و اجتماعی محیط زندگی اوست.
درمیان شعرای بزرگ تاریخ ایران ، محمدطالب آملی ، شاعر قرن یازدهم هجری در اشعارش به این فضای جامعه بسیار نظر داشته بطوری که بخشی از آثار او که حقیقتا مانند آینه ای است که اوضاع و احوال سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را به وضوح نشان می دهد.
جامعه شناسی ادبیات ، در یک نگاه کلی،قصد بر قرار کردن رابطه بین ادبیات و عناصر اجتماعی را دارد. این رساله به بررسی و شناخت جامعه و فرهنگ ایران در قرن یازدهم و دوره صفویه از خلال اشعار طالب آملی می پردازد . نویسنده فضای جامعه را با توجه به اجزای مختلف فرهنگی ، اجتماعی از قبیل: آداب و رسوم ، اعتقادات دینی و مذهبی، طب و درمان،پوشاک،صحنه های آسمان، مشاغل، جانوران و تفریحات (بازی ها، شکار، موسیقی و میگساری) بررسی و با ذکر شواهدی از اشعار طالب آملی متناسب با هر موضوع (خرد و کلان) سعی نموده تا کلیتی از شرایط و وضعیت آن روز ایران را به خواننده ارائه دهد.
واژگان کلیدی
طالب آملی، آداب و رسوم، فرهنگ عامه،عصرصفویه و سبک هندی
این پایان نامه در کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی موجود می باشد.
سازندگان:
منابع:
کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.