شکل شناسی "قصه های مجید" اثر هوشنگ مرادی
استاد راهنما: محمد علی شریفیان
نگارش : هدی سهرابیان
دانشگاه آزاد , واحد شیروان؛ 1390
شماره ثبت: 5831768
چکیده
خواندن داستان فعالیتی ذهنی است که به تجربه آدمی معنا می بخشد. خواننده با خواندن , نقد و تحلیل داستان معیارهای مناسبی برای تجربه های زندگی بدست می آورد که به وسیله آن جهانی تازه کشف می کند و به آگاهی و آزادی می رسد.
آن چه به اثر ادبی در کنار معنا و محتوا ارزش و جاودانگی می بخشد , صورت عالی و لفظ زیبا و استوار آن می باشد , زیرا لفظ و معنا دو روی یک سکه اند و نمی توان آنها را جدا از هم تصور کرد.
مکتب فرمالیسم یکی از مکاتب ادبی است که به جنبه های صوری اثر توجه دارد , چرا که در نظر گرفتن فرم اثر بدون توجه به ساختار و شکل اثر چندان سودمند نخواهد بود. با بررسی ساختار اثر ادبی می توانیم به اجزاء اصلی و فرعی , نظام مند ی اثر ادبی پی برد و از این طریق راه را برای پیشنهاد و انسجام تحقیقات جدید پیرامون آثار ادبی باز کرد .
داستان " قصه های مجید" از آثار برجسته هوشنگ مرادی کرمانی , داستان نویس موفق معاصر ایران را , که اثر او به عنوان کتاب برگزیده سال 1364 معرفی شد و این تویسنده در سال 1992 از سوی داوران جایزه جهانی " هانس کریستین اندرسن " در برلین را به دلیل تاثیر عمیق و گسترده در ادبیات کودکان جهان از آن خود کرد و به عنوان نویسنده برگزیده سال انتخاب شد برای تحقیق و پژوهش برگزیدیم.
با بررسی ساختاری قصه هادریافتیم " قصه های مجید" اثر هوشنگ مرادی کرمان دارای شکل خاصی نیست و به یک روایت خطی ساده ای است که مجید و بی بی به عنوان شخصیت اصلی در همه جا حضور دارد.
قصه های مجید مجموعه داستان های کوتاهی هستند که مشخصات داستانی دارند و بر اساس الهام و خاطره ها یادآوری می شود . از این لحاظ به قصه شباهت دارد که شکلآن ساده و ابتدایی است و زبان آن نزدیک به گفتار و محاور ه ی عامه ی مردم و پراز اصطلاح ها و ضرب المثل های عامیانه است و زبان معمول و رایج زمان در داستان ها به کار گرفته شده است.
واژه های کلیدی: شکل , ساختار, داستان, قصه های مجید, هوشنگ مرادی کرمانی
این پایان نامه در کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی موجود است.