بررسی مقایسه ای الگوی برتری جانبی در فرانیددرک زبانی در کودکان طبیعی و کودکان با سندرم داون
نگارش : زهرا روحی بایگی ؛ 1383
شماره ثبت: 5831555
چکیده :
در راستای تحقیقات میان رشته ای , این پژوهش بر آن است که برتری جانبی فرایند درک زبانی را در کودکان با سندم داون در مقایسه با کودکان طبیعی از دیدگاهی عصب – روان – زبانشناختی مورد بررسی قرار دهد .
فصل اول به بررسی رابطه زبان و سیستم عصبی ( عصب شناسی زبان ) می پردازد .
فصل دوم به معرفی سندرم داون می پردازد .
فصل سوم به بررسی ویژگیهای واج شناسی , نحوی و ساختواژی , معنی شناختی و کاربرد شناختی گفتار در کودکان با سندرم داون در مقایسه با کودکان طبیعی می پردازد .
فصل چهارم با هدف سبب شناسی نارساییهای زبان و گفتار در کودکان با سندرم داون , به تشریح آسیبهای ساختاری و کارکردی سیستم عصبی , آسیب درحافظه کوتاه مدت شنیداری , نقایص ساختاری و عملکردی در اندام های تولید گفتار آسیبهای شنیداری و الگوی خاص برتری جانبی کارکردهای درک و تولید زبانی دراین کودکان در مقایسه با کودکان طبیعی می پردازد .
فصل پنجم به بررسی مقایسه ای الگوی برتری جانبی در زمینه فرایند درک زبانی درکودکان طبیعی و کودکان با سندم داون از طریق مقایسه میزان ولتاژ (دامنه نوسان ) امواج مغزی ثبت شده با دستگاه الکترو انسفالوگرام (نوار مغزی ) در دو حالت استراحت و گوش کردن به داستان می پردازد . نتایج این پژوهش حاکی از وجود تفاوت درالگوی برتری جانبی فرایند درک زبانی در کودکان با سندرم داون در مقایسه با کودکان طبیعی است .