ایرانیان، سفره‌های عید را با بهترین کتاب‌هایی که در خانه خود داشتند و بسیار مورداحترامشان بوده، مزین می‌کردند.
۱۳۹۸-۰۱-۰۸
قرآن کریم و دیوان حافظ ارتباط دیرینه فرهنگی ما را با کتاب به خوبی نشان می‌دهد؛ بنابراین شایسته است که هم به علت توجه نیاکان ما به کتاب و هم به ضرورت زندگی در جهان امروز، کتاب‌هایی که قصد داریم در روزهای نوروز بخوانیم، زینت‌بخش هفت‌سین ما باشد.
ناشران و مؤلفان گلستانی در گفت‌وگو با ایبنا از نوروز و کتاب گفتند؛

سفره هفت‌سین ایرانیان، خود کتاب دیگری است

با فرارسیدن نوروز و آمادگی طبیعت برای جشن زندگی و نشاط و خرمی، جمعی از اساتید، ناشران و مؤلفان گلستانی از نوروز و کتاب گفتند. 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گلستان، همزمان با بعثت طبیعت و آمدن نوروز باستانی که نشانه‌ای از قدرت لایزال الهی است، همایون جمشیدیان،مدرس و عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گلستان، لیلا نوروزپور،مدرس و عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گلستان، هدایت‌الله امینیان،مدیر انتشارات نارنجستان و عضو هیات علمی دانشگاه گنبدکاووس و حسین یاقوتی،نویسنده و مدیر انتشارت یاقوت سرخ در گفت‌وگوهایی با ایبنا از کتاب و نوروز گفتند.
همایون جمشیدیان،مدرس و عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گلستان و مؤلف مجموعه داستان «ندارد» ضمن تبریک پیشاپیش نوروز باستان، گفت: در دعای آغاز سال نو، خداوند را متحول کننده قلب‌ها و چشم‌ها می‌خوانیم. «یا محول القلوب و الابصار». بصر چشم باطن است. در پایان دعا که درخواست بهترین حال‌ها را داریم، در حقیقت بهترین بصیرت‌ها را می‌خواهیم و بهترین بصیرت‌ها از تأمل و تعمق و خواندن و آموختن حاصل می‌شود.
لیلا نوروزپور، مدرس و عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گلستان هم با شادباش عید نوروز، گفت: سفره هفت‌سین ایرانیان، خود یک کتاب است و آنچه بر آن می‌گذاریم، معنایی رمزی و نمادین دارد که می‌توان در آن تأمل کرد. ایرانیان، سفره‌های عید را با بهترین کتاب‌هایی که در خانه خود داشتند و بسیار مورداحترامشان بوده، مزین می‌کردند.
وی افزود: قرآن کریم و دیوان حافظ ارتباط دیرینه فرهنگی ما را با کتاب به خوبی نشان می‌دهد؛ بنابراین شایسته است که هم به علت توجه نیاکان ما به کتاب و هم به ضرورت زندگی در جهان امروز، کتاب‌هایی که قصد داریم در روزهای نوروز بخوانیم، زینت‌بخش هفت‌سین ما باشد.
هدایت الله امینیان، مدیر انتشارات نارنجستان و عضو هیات علمی دانشگاه گنبدکاووس هم با عرض شادباش نوروز باستانی، اظهار کرد: عید است؛ فرصتی برای خانه‌تکانی و خریدهای شب عید. فرصتی برای مرتب کردن کتابخانه‌ها و خواندن کتاب‌هایی که هنوز نخوانده‌ای و خرید کتاب‌هایی که باید خرید و خواند. برای عید به بچه‌ها و دوستان و مهمانانتان کتاب هدیه بدهید. اگر به مسافرت می‌روید به کتاب‌فروشی‌ها هم سری بزنید. همه مسافرت، بازدید از ساختمان‌های تاریخی و مراکز خرید و کوه و جنگل و دریا نیست؛ کتاب‌فروشی‌ها هم بخشی از هویت فرهنگی هر شهری است.
وی تصریح کرد: هر کتاب‌فروشی، حال و هوای خودش را دارد. حتی کتاب‌فروشی‌های هر شهری هم با یکدیگر فرق دارند. بد نیست یک سری به کتاب‌فروشی‌های شهر مقصد بزنید و خبری از حال و هوای کتاب‌خوان‌های آن شهر بگیرید. کتابی درباره‌ی تاریخ و فرهنگ و اقوام و ایلات آن شهر بخرید و کتابی هم از نویسندگان و شعرای آنجا و البته بخوانید؛ این‌طوری شاید کمی بیش‌تر به مردم آن شهر نزدیک شوید.
حسین یاقوتی، نویسنده و مدیر انتشارت یاقوت سرخ نیز آغاز سال نو را تبریک گفت و با اشاره به ضرورت دانش و مطالعه، اظهار کرد: دانش فضیلت است این را افلاطون فرمود، ارسطو جامه منطق به تن آن کرد، قرآن کتاب آسمانی مسلمین نیز بر این‌که دانش فضیلت است و انسان را به دو گروه نابرابر دانا و نادان تقسیم می‌کند، نمونه‌ای از عظمت فضیلت دانش است. امام محمد غزالی بین علم و عمل رابطه منطقی در دین تنظیم کرد به حدی که حتی اگر نمی‌خواهی کاری انجام دهی باید به آن دانش و علم داشته باشید، چه به لحاظ روش و چه به لحاظ هدف.
یاقوتی ادامه داد: متأسفانه، ما در جامعه بیماری دانایی داریم، به طوری که نسخه‌های یکدست و مسکن وار برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی صادر می‌کنیم، لازم است که یک‌لحظه ترمز دانایی را بکشیم و پیاده شویم و کتاب بخوانیم، آن وقت است که می‌دانیم چقدر در بین دانایان، نادانیم.
وی افزود: برای دانایی ضروری است از تجربیات بشری که علم نامیده می‌شود بهره برد و به زندگی فلسفه بخشید و با رعایت موازین اخلاقی انسانی زندگی کرد و این از راه مطالعه به دست می‌آید. بیاییم سال 1398 را سال مطالعه قرار دهیم، هر چیزی را از هرکجا و از هر کس بخوانیم. دانش محدوده زمانی، مکانی و شخصیتی ندارد.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.