بهاره شیرازی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در سالگرد درگذشت فهیمه رحیمی درباره مادر خود گفت: از زمانی که به خاطر دارم، مادر در سفر بود. در این سفرها بود که برای داستانهایش ایده میگرفت. حتی برای برخی از کتابهایش که موضوعات جدیتری داشت به زندانها سرمیزد. مادر بعد از تجربیاتی که از سفر به دست میآورد به آنها طعم و مزه تخیل هم میداد و به خلق اثر میپرداخت. صرفا اینطور نبود که سوژههایش محصول تخیل باشد و تلفیقی از واقعیت و خیال بود. آثار مادر آمیزهای از واقعیتهای اجتماع در برهه زمانی دهه شصت بود و آن زمان نویسندگان کمی بودند که به این مسائل بپردازند.
وی درباره تجربیاتی که باعث نوشتن داستانها به قلم مادرش میشد توضیح داد: مادرم در سفرهایش به دردل و داستان زندگی مردم بهویژه زنان روستایی گوش میداد و برای نوشتن هر رمان بین شش ماه تا یکسال وقت میگذاشت و به این شکل نبود که در مدت زمان کمی تنها کاغذ سیاه کند. داستانهای مادر از دل همین آدمها و همین جامعه برمیآمد و هر آنچه که از دل برآید هم لاجرم بر دل نشیند.
مدیر مسئول انتشارات آوای چکامه در ادامه درباره وضعیت چاپ کتابهای فهیمه رحیمی عنوان کرد: هشت اثر از کتابهای مادر را خودم در انتشارات آوای چکامه بازنشر کردهام و وضعیتشان به نسبت آمار پایین کتابخوانی و مطالعه مردم باز هم خوب است. اما امتیاز باقی آثار ایشان متعلق به نشر چکاوک است که متاسفانه به هر دلیلی تجدیدچاپ نشدهاند و نمیدانم که عاقبتشان چه شده چون من به شخصه آنها را در بازار نمیبینم.
بهاره شیرازی درباره آخرین اثر فهیمه رحیمی توضیح داد: آخرین اثر ایشان رمان «گیسو» نام داشت. به دلیل بیماری ایشان نتوانست این رمان را به پایان برساند و از من خواهش کرد که رمان را تمام کنم. برای من این کار خیلی سخت بود چون قبل از آن تجربه نوشتن نداشتم و «گیسو» اولین تجربه نویسندگی من است. قبول این پیشنهاد برای من بسیار سخت بود با این حال نمیتوانستم آخرین خواسته مادرم را انجام ندهم و رمان گیسو را به پایان بردم و امیدوارم که مادرم از کار من راضی باشد.
بهاره شیرازی درباره دوستان نویسنده و اهل قلم مادرش گفت: ایشان بیشتر با نسرین ثامنی که خودش هم نویسنده و رماننویس است مراوده و همچنین با آقای یوسف علیخانی هم آشنایی داشت.
مدیر مسئول انتشارات آوای چکامه درباره اقتباس از آثار فهیمه رحیمی توضیح داد: در قدیم این پیشنهادات مطرح شد اما به دلیل مخالفت انتشارات چکاوک متاسفانه این امر انجام نشد.
این ناشر و نویسنده درباره استقبال از آثار فهیمه رحیمی گفت: رمانهایی که در نشر خودم هستند وضعیت نسبتا خوبی دارند و تجدیدچاپ میشوند. رمانهای «پنجره»، «اتوبوس»، «زخمخوردگان تقدیر» و «تاوان عشق» از قدیم جزو پرفروشترین آثار ایشان بودند و ناشرشان کماکان چکاوک است.
گفتنی است فهیمه رحیمی نویسنده رمانهای عاشقانه صبح روز ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ در بیمارستان مهر تهران در اثر بیماری سرطان درگذشت.