کتاب و کتابخوانی از نگاه قرآن و حدیث
در این اثر اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی به گونه ای جامع تبیین شده و با استناد به ایات و روایات، تلاش شده است تا مباحث مربوط به کتاب و کتابخوانی را موارد بحث و ارزیابی قرار داده و در اختیار دوسداران علم و دانش قرار میدهد.
این کتاب در هفت فصل تدوین و ارائه شده است. در فصل اول به مفاهیم کلیدی پژوهش پرداخته شده و تعاریف مربوط به کتاب، مطالعه و کتابخوانی در قران را مورد بحث و ارزیابی قرار میدهد در فصل دوم، جایگاه کتاب و علم، پیشینه و فضیلت آن در منابع اسلامی بیان شده است.
شرایط مطالعه و کتابخوانی در ذیل دو عنوان شرایط مطالعه کننده و مقدمات مطالعه مباحثی است که در فصل سوم از این پژوهش مورد ارزیابی قرار گرفته است. در فصل چهارم به عواملی که در تحصیل علم و مطالعه و مطلوب تاثیر گذار هستند پرداخته میشود. فصل پنجم این اثر وظایف فرد فراگیر را در امر مطالعه و تحصیل علم به خود اختصاص داده است. فصل ششم به اثار مطالعه و تحصیل علم میپردازد. این بحث نیز همچون مباحث قبلی با استناد به دلایل قرانی و حدیثی مطرح شده اند.
در فصل هفتم عواملی همچون محیط خانواده، محیط اموزشی و... در ذیل عنوان عوامل موثر در ترویج فرهنگ کتابخوانی مطرح شده و میزان اثر گذاری هر کدام از انها را در این ضمینه مورد بحث و بررسی قرار میدهد.