نشستهای ادبی کتابخانۀ رضوی به سبک کرونایی
به گزارش گنجینۀ رضوی و به گفتۀ رییس اداره ترویج و توسعه ارتباطات فرهنگی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نشستهای ادبی «خوانش متون کهن فارسی» و نشستهای معرفی کتاب با عنوان «زنگ کتاب» که هر ماه به صورت حضوری در کتابخانۀ آستان قدس رضوی برگزار میشد، در ایام تعطیلات کرونایی، به صورت مجازی و با حضور مجازی اساتید ادبیات و ادبدوستان برگزار شد.
محمدجواد قوی در این باره توضیح داد: نشست خوانش متون کهن با موضوعاتی همچون بزرگداشت عطار، سعدی، فردوسی، ماه مبارک رمضان و رمضانیهها در بهار 1399، مصادف با ایام کرونایی در محیط مجازی برگزار شد.
وی از اساتید حاضر در این نشستها که به صورت مشارکتی مجری برنامهها بودند نام برد و اظهار داشت: دکتر سیدعلی کرامتیمقدم، رئیس انجمن ادبیات معلمان خراسان رضوی و مشاور کتابخانۀ تخصصی ادبیات؛ استاد محمدرضا خوشدل، نایبرئیس انجمن علمی ادبیات؛ دکتر محمدهادی زاهدی، رئیس اندیشگاه رضوی؛ دکتر علیرضا قیامتی، استاد دانشگاه و قائممقام خردسرای فردوسی و دکتر احمد خواجهایم، عضو هئیتعلمی دانشگاه حکیم سبزواری اساتید این نشستهای مجازی بودند.
قوی در بیان شیوۀ برگزاری این نشستها تصریح کرد: علاقهمندان با نصب نرمافزار «ادوب کانکت» و واردکردن لینک کانال اطلاعرسانی انجمن ادبیات خراسان، وارد جلسه میشوند و علاوه بر استفاده از سخنرانی اساتید، به خوانش اشعار و نیز پرسش و پاسخ میپردازند.
وی در توضیح چگونگی برگزاری «زنگ کتاب» در دوران کرونایی توضیح داد: کتابداران کتابخانۀ آستان قدس رضوی در ایام کرونایی در فضای مجازی به معرفی کتاب برای مخاطبان خود پرداختند.
قوی اضافه کرد: قصهخواني، معرفی کتاب و تهیۀ فایلهای صوتی برای کودکان، نوجوانان، مادران و مربیان آنها، از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام میشود.
وی همچنین به شیوۀ برگزاری برنامههای زنگ کتاب اشاره کرد و گفت: این برنامه از طریق تولید فایل صوتی در قالب معرفي كتاب در 90ثانيه، معرفي و خلاصۀ كتاب ويژۀ معلمان و مديران دبستان، قصهگويي به صورت بازنویسی خلاصۀ کتاب برای کانالهای مدارس، مهدکودکها و مراکز تربیتی و فرهنگی برگزار شد.
گفتنی است که نشستهای ادبی این سازمان تا اطلاع ثانوی به صورت مجازی برگزار میشود.