18آبان/ روز کیفیت
عالیترین مرجع تصمیم گیری در جایزه ملی کیفیت ایران، شورای سیاستگذاری میباشد و مطابق نظامنامه جایزه، دبیرخانه جایزه ملی کیفیت ایران مستقر در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مجری اعطای جایزه بوده و کلیه عملیات اجرایی مرتبط با جایزه را عهدهدار است.
این جوایز ابعاد مختلفی دارند، از یک سو مفاهیم کیفیت و سرآمدی کسب و کار را به زبان شیوا بیان کرده و یک الگوی نظاممند را برای طرحریزی و استقرار نظامهای مدیریت جامع ارایه مینمایند و از سوی دیگر ابزار سیستماتیک خود ارزیاب میباشند و به سازمانها کمک میکند که نظام مدیریت وعملکرد خود را براساس معیارهای معین ارزیابی نموده و با حرکت به سوی نظام کیفیت جامع، اهداف متعالی، همچون افزایش رضایت مشتری، افزایش مشارکت کارکنان، بهبود مستمر، دستیابی به نتایج پایدار مالی و اقتصادی را محقق سازند که از اصول مهم کیفیت در جامعه میباشند.
در هر جامعهای که نظام کیفی و سرآمدی کسب و کار شکل گرفته است، ارمغانی چون پیشرفت و بهبود را به جامعه ارزانی داشته است. تا جائی که توانسته با الگودهی به سازمانها، آنها را به سوی بهبود مستمر و رشد و تعالی سازمانی، حرکت دهد.
منبع: روزها و رويدادهاي سال شمسي/ به کوشش موسسه اوج فرهنگ به سرپرستي محمد تقي ملبوبي؛ زير نظر دفتر امور فرهنگي وزارت کار و امور اجتماعي.- قم: برگزيده، ۱۳۸۴.