۱۳۹۹-۰۹-۰۶

7 آذر/ فتح بستان در عملیات طریق القدس ( 1360ش)

با عزل بنی صدر از فرماندهی كل قوا و انتصاب سرهنگ صیاد شیرازی ( امیر سپهبد علی صیاد شیرازی) به فرماندهی نیروی زمینی ارتش و انجام عملیات ثامن الائمه كه به شكست حصر آبادان معروف شد، هماهنگی سپاه و ارتش بیشتر و ارتباط فرماندهان این دو قوا تنگ‌تر و محكمتر گردید و زمینه‌های تبیین استراتژی جدید در جنگ با هدف آزادسازی مناطق تحت اشغال دشمن فراهم شد.

از میان طرح‌هایی كه در شورای عالی دفاع مطرح بود، طرح قطع ارتباط دشمن از شمال به جنوب با آزاد سازی تنگه چزابه و آزاد سازی شهر بستان برای رسیدن به نوار مرز بین المللی نیز وجود داشت. بنابراین در بامداد 8 آذر 1360 عملیات طریق القدس با رمز مقدس یا حسین به طور همزمان در چند محور و با هدف آزاد سازی شهر بستان و رسیدن به خطوط مرزی در چزابه آغاز شد. در این نبرد كه طراح آن شهید حسن باقری بوده و فرماندهی آن را سپاه پاسداران بر عهده داشت، 23 گردان از سپاه و 9 گردان از ارتش در مصاف با 60 گردان مجهز دشمن از چند محور، نبرد را آغاز كردند .

رزمندگان اسلام با عبور از منطقه رملی در شمال بستان، دشمن را دور زده و بستان را فتح كردند. عبور از زمین‌های رملی صعب العبور سبب غافلگیری دشمن گردید و بدین ترتیب همه اهداف از پیش تعیین شده به دست آمد.

در طی یك هفته عملیات، منطقه‌ای به گستره 650 كیلومتر مربع شمال شهر بستان‌، تنگه استراتژیك چزابه، 70 روستا و پنج پاسگاه مرزی آزاد شد و پس از گذشت 420 روز از آغاز جنگ تحمیلی، رزمندگان توانستند در منطقه عمومی سوسنگرد و بستان، در مرز بین المللی مستقر شوند. همچنین فتح چزابه موجب شد تا اتصال قوای دشمن در غرب كرخه و غرب كارون گسسته شده و توان قوای سپاه سوم و چهارم ارتش عراق در جنوب تجزیه گردد.

این عملیات بهترین زمینه برای پیروزی در عملیات بزرگ فتح المبین تلقی می شود. در این عملیات 180 دستگاه تانك و نفربر، 200 دستگاه خودرو، 13 فروند هواپیما و 4 فروند هلیكوپتر منهدم و 45 گردان و گروهان از 12 تیپ و نیروهای كماندویی لشگر 5 مكانیزه ارتش عراق از بین رفته و 4046 تن از نیروهای دشمن كشته، زخمی و اسیر شدند.

منبع: سایت تبیان

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید