۱۳۹۹-۱۰-۰۷

5دی/ روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی

سازمان ملل پس از زلزله مکزیک در دهه 90 (12 اکتبر) این روز را به عنوان "روز کاهش اثرات بلایای طبیعی "مطرح کردند و بعد از آن و با توجه به بررسی‌هایی که صورت گرفت، طبق مصوبات مجلس شورای اسلامی هفته کاهش بلایای طبیعی در ایران نامگذاری شد.

پس از زلزله بم و بازدید رهبری، با توجه به کم و کاستی‌هایی که وجود داشت تاکید کردند ساختار مدیریت بحران با توجه به حادثه‌خیزی کشور تقویت شود و پس از مطالعه سازمان‌های مدیریت بحران دنیا قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران پس از تصویب در مجلس در سال 87 به وزارت کشور ابلاغ و در سال 88 نیز آیین‌نامه آن اجرایی شد. در قاره آسیا و اقیانوسیه (79 کشور) سالیانه 500 هزار زلزله اتفاق می‌افتد که هزار زلزله آن سهم ایران بوده که میانگین روزانه سه زلزله در ایران اتفاق می‌افتد. حدود 90 درصد شهرهای کشور روی گسل زلزله واقع شده است. همچنین حدود 496 شهر از شهرهای کشور در مسیر رودخانه قرار دارند و حدود 315 شهر ایران به علت عوامل طبیعی و اقلیمی در معرض طغیان و سیل قرار دارند که باید مردم در جریان این واقعیت‌ها قرار بگیرند و مسئولین نیز باید بدانند که این خطرات وجود دارد.
بیشترین خسارت در زلزله‌های کشور مربوط به اجزای غیرسازه‌ای ساختمان‌ها است زیرا در بسیاری از ساختمان‌ها سنگ نما، لوستر، آیینه، نماهای شیشه‌ای و ... به ساختمان‌ها تثبیت نمی‌شود و همین موجب بروز خسارت جانی و مالی در زمان زلزله است. حوادث ناشی از زلزله از عدم مقاوم‌سازی و وقوع سیل از عدم پیشگیری و تعرض به حریم رودخانه‌ها ناشی می‌شود. عدم لایه‌روبی رودخانه‌ها، تعمیر نشدن دهانه پل‌ها و نساختن دیواره‌ها بخشی از کاستی‌های مدیریتی در این بخش است، در حالی که هزینه هر یک از این اقدامات بسیار کمتر از آسیب‌های پس از وقوع حوادث و بازسازی آنهاست.
منبع: سایت تبیان

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید