7 اردیبهشت/ روز ایمنی حمل و نقل
حمل و نقل از جمله بخشهای زیربنایی اقتصاد به شمار میرود كه فرآیند توسعه اقتصادی را تحت تاثیر قرار میدهد و پایه مبادلههای بازرگانی و كلید توسعه اقتصادی و اجتماعی است. از این رو بخش حمل و نقل را باید یكی از مؤلفههای اصلی در تشخیص جوامع رشد یافته دانست.
پیشرفت متوازن بخش حمل و نقل در تمامی شیوهها و بهره برداری مناسب از آن به عنوان پیش نیاز توسعه بخشها به افزایش امنیت ملی منجر میشود و زمینه ساز توسعه سیاسی و اجتماعی نیز خواهد شد. امروزه كشورهای توسعه یافته دارای زیرساختهای مناسب حمل و نقل و به دنبال آن ایمنی در انواع عرصههای هوایی، جادهای، دریایی و ریلی هستند كه نشان از توجه دولت ها به حمل و نقل و اختصاص اعتبار كافی به آن دارد.
صنعت حمل ونقل در ایران نیز در دورههای مختلف با فراز و فرودهایی همراه و هدف اصلی آن، تلاش برای رسیدن به جایگاهی مطلوب بوده است. با توجه به موقعیت راهبردی كشور در منطقه، ایجاد نظام حمل و نقل كارآمد اهمیت ویژهای دارد كه برای رسیدن به این جایگاه بایستی به امنیت در این صنعت توجه ویژهای داشت.
رشد جمعیت، اشتغال و استقرار فعالیتهای اقتصادی، خدمات و تسهیلات در نواحی مختلف باعث افزایش تقاضای جا به جایی میشود كه كشورمان با توسعه زیرساخت های فیزیكی در دهههای اخیر و كاربرد آنها در مدیریت حمل و نقل توانسته است ایمنی در این حوزه را تضمین كند. باید دانست سرمایه گذاری در ابزارهای امنیتی مناسب میتواند به صورت بالقوه منافع اقتصادی را به همراه آورد. از این رو امنیت را باید یكی از تقاضاهای مشتریان دانست. حفاظت از شبكه حمل و نقل به صورت پاك و سالم و با رویكرد پیشگیرانه در جهت كاهش جرم و خرابكاری این اطمینان را به جامعه میدهد كه این فضا به خوبی مدیریت شده و تحت نظارت و مراقبت است. از این رو ایمنی و امنیت را باید از ویژگیهای بدیهی تمام شیوههای خدمات حمل و نقل عنوان كرد. با توجه به اهمیت این موضوع، شورای انقلاب فرهنگی، هفتم اردیبهشت را (روز ایمنی حمل و نقل) نامگذاری كرد و این روز از 1395 خورشیدی در تقویم رسمی كشور به ثبت رسید.
منبع: خبرگذاری جمهوری اسلامی