۱۴۰۰-۰۲-۱۶

15 اردیبهشت/ روز جهانی ماما

روز 15 اردیبهشت، مصادف با پنجم ماه می میلادی 2010، از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین المللی مامایی، " روز جهانی ماما " نام گذاری شده است.

بر اساس استانداردهای جهانی باید به ازای هر یک‌ هزار زایمان طبیعی، 30 تا 50 ماما در سیستم به ‌کار گرفته شود، با پیاده‌ سازی این استاندارد، عملا شاهد وجود مامای بی کار و هدر رفت هزینه‌‌های صرف شده‌ی کشور در آموزش عالی نخواهیم بود.
زایمان به شیوه‌ی طبیعی، بهداشت باروری، مراقبت‎‌ها و مشاوره‌ های دوران مختلف بلوغ، بارداری و زایمان، تنظیم خانواده، پایش رشد کودک از وظایف ماماها است و امروزه شاخص‌ های رشد و توسعه یافتگی هر کشوری را میزان مرگ و میر مادران و کودکان تعیین می‌ کند که کاهش این موارد و حفظ سلامت آنان نیز از وظایف ماماها است.
به‌ کارگیری ماما در خط اول درمان سبب کاهش بسیاری از هزینه‌‌ها می‌‌شود از این‌ رو مسوولان اجرایی باید در جهت ارتقای سطح علمی ماماها و رعایت حق و حقوق آنان تلاش کنند.
با سیاست‌‍‌هایی که نظام سلامت ما گاهی به ‌صورت انتقاد ‌آمیز داشته و کوتاهی‌ در به ‌کارگیری توانایی‌های ماماها، در کشور ما مشکلات زیادی به ‌وجود آمده که نتیجه آن در بحث مراقبت‌ های دوران بارداری و زایمان به ‌صورت افزایش سزارین‌‌‌ها، افزایش مداخلات زایمانی و کاهش کیفیت خدمات دوران بارداری و زایمان رخ نموده است.
در حالی که سالانه صدها هزار مادر در جهان به دلیل عدم دسترسی به خدمات مناسب مامایی و بهداشتی، جان خود را از دست می‌‌دهند، و به ازاء هر مرگ مادر، 20 مادر از عوارض ناشی از بارداری و زایمان سخت رنج می‌ برند و حدود 3 میلیون نوزاد در هفته اول زندگی به همین دلیل، مرگ را تجربه می‌‌کنند، با تلاش و زحمات خالصانه‌ جامعه‌‌ی فرهیخته مامایی، شاخص مرگ و میر مادران و نوزادان در حین زایمان در ایران  کاهش چشمگیر داشته است.
منبع: سایت تبیان

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید