30 اردیبهشت/ روز ملی جمعیت
مفاد سیاستهای جمعیت در ۱۴ بند تدوین شده به طوری که رفع موانع ازدواج و تحکیم بنیان خانواده، سبک زندگی اسلامی ایرانی، تکریم سالمندان، توانمندسازی جمعیت در سن کار، بازتوزیع جمعیت و مدیریت مهاجرت، ارتقای امید به زندگی، رصد مستمر سیاستهای جمعیتی در ابعاد کمی و کیفی و ... از جمله مفاد این سیاستهاست.
همچنین در راستای ثبت موالید، ازدواج، طلاق و وفات نیز آمارهای ثبت شده در پایگاه اطلاع رسانی جمعیت به طور مداوم اطلاع رسانی می شود.
میانگین سن ازدواج برای مردان ۲۸.۵ سال و برای زنان ۲۳.۸ سال بوده است. در سالهای اخیر همواره میانگین سن از افزایش برخوردار شده است که البته در کلان شهر تهران و همچنین در مناطق مختلف این آمارها متفاوت است.
در تهران میانگین سن ازدواج مردان ۳۱.۱ و زنان ۲۷.۲ سال بوده که در شمال شهر تهران این سن برای مردان ۳۲.۴ و برای زنان ۲۹ سال ثبت شده که نشان دهنده تفاوت در سبک زندگی در شهرها و مناطق مختلف است.
کاهش ۵.۴ درصدی آمار ازدواج و در کنار آن جمعیت ۱۱ میلیون نفری جوانان هرگز ازدواج نکرده در سن ازدواج حاکی از آن است که برای رفع موانع ازدواج و اجرای سیاستهای جمعیت باید اقدامات اساسی انجام شود که ریشه برخی از این اقدامات در خانواده و فراهم کردن ازدواج آسان خواهد بود. باید در جهت تحکیم بنیان خانواده تلاش نمود. علاوه بر اقدامات توانمندسازی خانواده و فرزندپروری و همچنین آموزش مهارت های زندگی باید از فروپاشی خانواده ها (طلاق) پیشگیری کرد و در جهت پیشگیری از این آسیب گامهای اساسی برداشت. در برخی مناطق کشور که سبکهای زندگی و آداب و رسوم حفظ شده آمار طلاق کمتر است.
منبع: سایت تبیان