۱۴۰۰-۰۵-۰۳

4 مرداد/ روز بزرگداشت شیخ صفی الدین اردبیلی

در راستای تحقق فرامین و رهنمودهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر به استان اردبیل در سال 1379و تمجید معظم له از خدمات شایسته تحسین و ارزشمند خاندان جلیل القدر صفویه، بویژه شیخ صفی الدین اردبیلی؛ تصویب نامگذاری روز 4 مرداد به عنوان «روز ملی بزرگداشت شیخ صفی الدین اردبیلی» در جلسه 825 مورخ 3/10/98شورای عالی انقلاب فرهنگی بهترین فرصت و زمینه برای تکریم و بزرگداشت خدمات ارزشمند این سلسله جلیل القدر است.

صفی الدین اردبیلی (۶۵۰-۷۳۵ق)، معروف به شیخ صفی اردبیلی، عارف و شاعر قرن هشتم هجری قمری، مرید و داماد شیخ زاهد گیلانی و نیای شاه اسماعیل اول موسس سلسله صفویان است.
صفی‌الدین فرزند مردی زارع بود و در سال ۶۵۰ق در روستای کلخوران، واقع در شمال‌غربی اردبیل، زاده شد. به‌ جز مدتی که به فارس و گیلان سفر کرد، تا پایان عمر در همان روستا ساکن بود. شیخ صفی در کودکی توجه خاصی به امور مذهبی نشان می‌داد. در جوانی قرآن را حفظ کرد و ضمن تحصیل علوم مقدماتی به زهد و ریاضت پرداخت. گاهی در مزار شیخ فرج اردبیلی و گاهی در مرقد شیخ ابوسعید اردبیلی به عبادت مشغول می‌شد.
درباره سیادت و تشیع صفی الدین، بین مورخان و محققان اختلافاتی وجود دارد. پادشاهان صفوی، بر سر قبر او بنای بسیار باشکوهی ساختند که اکنون به بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی معروف است و از بناهای باشکوه تاریخی ایران به‌شمار می‌رود.
وجود القابی چون سید برای شیخ صفی، در برخی اسناد قدیمی (قبل از تاسیس سلسله صفویه)، نشان از سیادت وی داشته است. القابی که در مکاتبات مخالفان این خاندان هم یافت ‌شده است.
منبع: سایت ویکی شیعه( دانشنامه مجازی مکتب اهل بیت)

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید