دانشنامه های پیوسته کتابخانهای سبب توسعه فعالیت داوطلبانه دانش محور میشود
به گزارش گنجینه رضوی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحمید واسطی در هجدهمین پیشنشست اولین همایش بین المللی«فعالیتهای داوطلبانه؛ فرصتی برای پویاسازی و توسعه خدمات در کتابخانهها، موزهها و مراکز آرشیوی» دانشنامههای پیوسته کتابخانهای را بستری راهبردی برای فعالیتهای داوطلبانه دانست.
وی سابقه دانشنامههای پیوسته را مربوط به سال 1955 میلادی ذکر کرد که روابط محتوایی بین اجزای مختلف دانش و اطلاعات و همچنین روابط نقادانه و انسانی بین کاربران را توسعه میدهد.
واسطی، ساختار و فرآیند دانشنامههای پیوسته را ارتباطبرانگیز و ظرفیتی در تبدیل ارزش افزوده شخصی کاربران به ارزش افزوده دانش جمعی عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه کتابخانهها محل علم و دانش هستند، گفت: حضور نیروهای داوطلب درکتابخانهها میتواند دانش نامههای پیوسته را علمیتر کرده و سبب توسعه فضای دانش و ارتقای انگیزه در فعالیتهای داوطلبانه در کتابخانهها شود.
حجت الاسلام واسطی، وجود مشوقهای دانشنامههای پیوسته را سبب ایجاد رقابت در کاربران در ادامه فعالیتهای داوطلبانه ذکرکرد و پیگیری ایدههای جمعی در فضاهای مقایسهای را اصلیترین عامل برای این نوع فعالیت در فضای دانشی عنوان کرد.
واسطی ارزش افزوده را حاصل درک مطالعه کتاب توسط کاربران برای جامعیت و مانعیت بخشیدن در مسالهیابی، منبعیابی، آمادهسازی، نگهداری، بهروزرسانی و توسعه دانش عنوان کرد که اگر نظاممند شود برای محیط کتابخانه موثر واقع خواهد شد.