محمد وفادار مرادی
۱۳۹۳-۰۹-۱۰
فهرست کتب خطی کتابخانه آیت الله جلیلی
چکیده :
اینکتاب مشتمل بر معرفی چهارصد و چهل نسخه ازکتابهای خطیکتابخانهآیتالله جلیلیکرمانشاه می باشد.
در میان اسامیکتابخانههای وقفیکه در سرتاسر ایران اسلامی دایر است، نام کتابخانهای بزرگ در غرب، تلألوی خاصی دارد که به نام ((کتابخانهآیتالله جلیلی )) معروف و مشهور است این کتابخانه درحسینیه والد بانی کتابخانه،آیتالله العظمیحاج شیخ محمد هادی مجتهدکرمانشاهی ((1250 ـ1336 شمسی )) در کرمانشاه واقع شده و از سال 1342شمسی ـ تأسیس شده است.
این کتابخانه، علاوه بر دارا بودن تعداد قابل ملاحظهای از کتب و نشریات چاپی، با احتساب مجموعههای خطی، حدود هفتصد و یک عنوان کتاب خطی(440 نسخه) را درگنجینه و مخزن خود جای داده است، دراین کتاب سعی شده در حد امکان عناوین به ترتیب الفبایی، شناسایی و معرفی گردند.
بسیاری از کتب خطی کتابخانه در نیمه قرن سیزدهم ه.ق. در تملک آیت الله عبد الاحدبنکرمانشاهی بوده و برخی نیز بعدها در تملک مرحوم والد واقف محترم قرارگرفته است وحتی دست نوشته های ایشان ( حاج شیخ محمدهادی بن عبدالرحیم بن عبد لرحمن بن عبدالاحد کرمانشاهی ) در کتابخانه مشاهده می گردد.
این کتاب شامل چهار فهرست با عناوین: فهرست نام اشخاص، فهرست نام کاتبان و واقفان، فهرست نام بلاد و اماکن و فهرست اسامی کتب و رسالات ونیز نمونه های عکسی برخی از صفحههای چند نسخه خطی مثل: اثنی عشریات، استبصار، بحار الانوار و000 می باشد
افزودن دیدگاه جدید: