پژوهشگر علوم قرآنی
۱۴۰۱-۰۸-۲۴

خودشناسی و درک جایگاه انسان در جهان مقدمه خداشناسی است

پژوهشگر علوم قرآنی، علم خودشناسی و درک جایگاه انسان در جهان را مقدمه خداشناسی عنوان کرد که ریشه در ذات انسان دارد.

به گزارش گنجینه رضوی، خانم دکتر آگهی در نشست تخصصی با محوریت علم آموزی از نگاه قرآن که به همت تالار محققان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در نخستین روز از هفته کتاب در تالار کنفرانس این کتابخانه برگزار شد، به تبیین جایگاه علم در قرآن پرداخت.
وی با اشاره به جایگاه علم در قرآن به تکرار775 مرتبه‌ای علم و مشتقات آن در مصحف شریف اشاره کرد گفت: رسالت قرآن پرداختن به علم در معنای خاص خود است و یک چهارم قرآن به علم و علم‌آموزی اشاره دارد.
این پژوهشگر رویکرد قرآن به علم را مثبت خواند و افزود: قرآن کریم در زمانی نازل می‌شود که خبری از علم در دنیایی که جهل بر آن قالب است وجود ندارد.
آگهی، به روایتی از امیرالمومنین اشاره کرد که می فرمایند: در فضیلت علم همین بس که افرادی که از آن آگاه نیستند هم ادعا می‌کنند آن را دارند و کفایت می‌کند و در مذمت جهل همين بس كه حتى دارندگانش از آن تبرى مى‌جويند.
وی با اشاره به پیشرو بودن اسلام در یادگیری علوم اظهار کرد: قرن 14 در اروپا که علم مقابله با دین قلمداد می‌شد در میان مسلمانان کسب علم نوعی اعتبار و ارزش بود که باعث شکل گیری تمدن اسلامی شد و تا قرن ها اروپایی‌ها ریزه‌خوار آنها بودند.
این پژوهشگر علوم قرآنی به دیدگاه علامه طباطبایی پیرامون علوم تجربی پرداخت و گفت: از نظر این عالم بزرگ ربانی، علوم تجربی از دیدگاه قرآن یک ارزش است با قید این که علوم هدف قرار نگیرد و تنها وسیله باشد، زیرا علوم تجربی زمانی که به عنوان هدف قرار بگیرد منافع مادی آن در نظر گرفته می شود و فراتر نمی‌رود.

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید