در یکصد و شصتمین برنامه سه‌شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی صورت گرفت
۱۴۰۱-۱۲-۲۰

رونمایی از کتاب «البرهان فی علامات مهدی آخرالزمان» در کتابخانه و موزه وزیری یزد

کتاب «البرهان فی علامات مهدی آخرالزمان» کتابت آیت‌الله سیدعلی محمد علاقبند یزدی موجود در گنجینه رضوی در یکصد و شصتمین برنامه سه‌شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در کتابخانه و موزه وزیری یزد رونمایی شد.

به گزارش گنجینه رضوی، مراسم رونمایی صبح امروز به مناسبت فرارسیدن نیمه شعبان و ولادت باسعادت حضرت مهدی(عج) با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و فرهنگ‌دوستان شهر یزد برگزار شد.

وجود 6 هزار حدیث با موضوع حضرت مهدی(عج)
آیت‌الله سیدناصر محمدی امام جمعه موقت یزد در این مراسم اظهار کرد: موضوع حضرت مهدی(عج)، یکی از موضوعات مسلم اسلام در تمامی فرقه‌های مسلمین است چنان‌که در خصوص این موضوع احادیث و روایات بسیاری از پیامبر اکرم(ص) و بزرگان دین وجود دارد.
وی گفت: در بخش ابتدایی کتاب البرهان فی علامات مهدی آخرالزمان نیز مقدمه ارزشمندی از شهید صدر ذکر شده است که او برای مقدمه کتاب پسر عمویش سیدمحمد صدر با عنوان «تاریخ غیبت امام زمان» نوشته بود.
استاد درس خارج و سطوح عالیه حوزه علمیه ادامه داد: با توجه به این مقدمه، بیش از 6 هزار حدیث درباره حضرت مهدی(عج) وجود دارد، از این رو می‌توان گفت این موضوع، یکی از موضوعات منحصربه‌فرد در موضوعات اسلامی است و 400 حدیث از این احادیث نیز مربوط به کتب اهل سنت است.
وی مؤلف کتاب البرهان فی علامات مهدی آخرالزمان را به عنوان فردی زاهد و پارسا معرفی کرد و گفت: علاءالدین علی بن حسام الدین در این کتاب فقط روایات مربوط به حضرت مهدی(عج) را گردآوری کرده و در آن به مشخصات حضرت مهدی(عج) و غیبت ایشان، اشاره نکرده است.
ناصری اضافه کرد: حدیث نابی از پیامبراکرم(ص) با محوریت مصیبت‌های بسیاری که خاندان پیامبر(ص) پس از ایشان می‌بینند و خیزش مردمان اهل مشرق و سپردن حکومت به مردی از خاندان پیامبر(ص) برای ایجاد عدالت بر روی زمین، در صفحه 90 این کتاب ذکر شده است. این حدیث در منابع شیعه نیز وجود دارد.

معرفی کتاب و کاتب آن
البرهان فی علامات مهدی آخرالزمان، یکی از کتاب‌های اهل سنت در مهدویت و از جمله کتاب‌های حدیثی مفصل در باب حضرت مهدی(عج) است که بیش از ۲۷۰ حدیث دارد و توسط علاءالدین علی بن حسام الدین، مشهور به «متقی هندی»، متوفای 975 هجری قمری در مقدمه و چندین باب و خاتمه تألیف شده است.
این کتاب به سفارش حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی‌محمد وزیری یزدی مؤسس و واقف کتابخانه و موزه وزیری یزد توسط آیت‌الله سید علی‌محمد علاقبند در سال 1386 هجری قمری به خط نسخ 16سطری، در قطع وزیری و در 43 برگ کتابت شده است.
این استاد خوشنویس  9 نسخه کم یاب و نایاب از جمله کتاب مذکور را کتابت کرده و در کتابخانه وزیری به یادگار گذاشته است.

شایان ذکر است، حجت‌الاسلام والمسلمین مظفر سالاری رئیس کتابخانه و موزه وزیری یزد و حسین خسروی معاون کتابخانه‌های سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در این مراسم نکاتی را در خصوص تاریخچه و اهداف برگزاری برنامه سه‌شنبه‌های علمی و فرهنگی این آستان مقدس و نگهداری گنجینه ارزشمندی از منابع مطالعاتی در کتابخانه و موزه وزیری به عنوان یکی از کتابخانه‌های وابسته به این سازمان مطرح کردند.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید