۱۳۹۳-۰۷-۲۰
بازیهای رایانه ای فرصت یا تهدید؟ تحلیلی پژوهشی بر اثرات مثبت و منفی بازیهای رایانه ای ...
1391 216 ب 8 / 794
بازی های رایانه ای به علت ماهیت تعاملی خود نیروی جاذبه ای مسحور کننده دارند و بازیکنان را به قدری مشغول خود می کنند که با رویدادهای بازی و اعمال کنترل بر آن رابطه ای متقابل ایجاد می کنند. و امروزه به قدری رواج یافته اند که گروههای مختلف ساعتهای زیادی از وقت خود را به آنها اختصاص می دهند. به گونه ای که اگر قبلا صرفا کودکان و نوجوانان به این بازیها می پرداختند، اکنون جوانان، بزرگسالان و حتی گروه سنی میانسال و سالمند نیز بخش زیادی از اوقات سرگرمی خود را به آن ها اختصاص داده اند.
در دهه های گذشته بخش عمده ای از این بازیها ، هیجانی و رقابتی بودند که مروج پرخاشگری، رقابت جویی و مسابقه بودند؛ اما عصر جدید بازیهای رایانه ای به جنبه های آموزشی در حوزه های مختلف نظیر آموزش و پرورش، سلامت و بهداشت و صنعت هستند. می توان گفت بازیهای رایانه ای به واقعیت غیر قابل انکار و حتی لاینفک زندگی امروزی تبدیل شده اند. به همین دلیل لازم است که از جهات مختلف کلیه جوانب این بازیها بررسی شوند تا کودکان، بازیکنان و خانواده ها به آگاهی های لازم جهت انتخاب بازیهای مناسب دست یابند و متخصصان هم در طراحی و تولید این بازیها، کلیه نکات مثبت و منفی را در نظر گرفته و لحاظ کنند. بنابراین این کتاب نتیجه تلاشی است از جانب نویسندگان برای بررسی ویژگیهای زیستی- روانی- اجتماعی این بازیها در کلیه حوزه های زندگی.
در نهایت به ارزیابی این بازیها از این جهت که آیا بازیهای رایانه ای چالشی برای رشد و تحول جسمی- روانی- اجتماعی آدمی هستند یا تهدیدی برای این وجوه تلقی می شوند، پرداخته شده است و سودمندی و مضر بودن این تکنولوژی پرهیاهو را به نوع بازی، سن بازیکنان، مدت زمان بازی، شخصیت و جنسیت بازیکنان، محیط بازی و پیشینه متفاوت بازیکنان منوط کرده است.
مطالعه این کتاب باارزش و مفید را به خانواده ها و گروههای آموزشی و مربیان محترم و قشرهای مختلف جامعه توصیه می کنیم.
افزودن دیدگاه جدید: