درخشش «گوهر عفاف» در نمایشگاه کتابخانه مرکزی رضوی
به گزارش گنجینه رضوی، این نمایشگاه با همکاری روابط عمومی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و موسسه فرهنگی هنری کاربردی خیبر - که بیش از 12 سال فعالیت تخصصی و متمرکز در حوزه زن، حجاب، خانواده و سبک زندگی دارد- برگزار شد.
محورهای موضوعی نمایشگاه گوهر عفاف
سیر تاریخی پوشش و عفاف در ایران و جهان با محورهای موضوعی تاریخ پوشش و عفاف، تاریخ برهنگی، پوشش و عفاف در ایران از آغاز تا امروز، حیازدایی استراتژیک، نتایج آزادی هرج و مرج جنسی و بازگشت به عفاف بخشی از آثار این نمایشگاه را تشکیل داده است.
همچنین عفاف و حجاب در ادیان زرتشت، یهود و مسیح، اسلام، سئوالات و شبهات، جنگ جهانی علیه حجاب
پوشش و عفاف در علوم و اندیشههای مدیریت علمی یک غریزه(عفاف از دیدگاه علوم فیزیولوژی روانشناسی جامعه شناسی)، در اندیشه مشاهیر و در اشعار فارسی نیز بخش دیگری از موضوعات این نمایشگاه را شامل میشود که در قالب اسناد، کتاب و شاسی به نمایش گذاشته شده است.
قالبهای نمایشی آثار
در این نمایشگاه 35 سند به نمایش درآمده که بیانگر احکام حکومتی حکومت رضاخان برای مبارزه با عفاف و حجاب و ترویج بی حجابی در اماکن عمومی است.
معرفی 150 کتاب نیز بخش دیگری از این نمایشگاه را تشکیل می دهد که با عناوین مختلف به معرفی آثاری در خصوص حجاب در قرآن، آیات و روایات، تاریخچه پوشش زنان در ایران و سایر تمدنها، فلسفه حجاب و عوارض اجتماعی بیحجابی و بدحجابی پرداخته است.
مجموعه اینفوگرافی جواهرانه موسسه خیبر در قالب25 تابلو بخش دیگری از این نمایشگاه را به خود اختصاص داده است.
حجاب در تمدنهای قبل از میلاد تا دوران اسلامی
مجموعه اینفوگرافی جواهرانه موضوعات مختلفی پیرامون حجاب را بیان کرده است که از آن جمله میتوان به:
- دوران باستان هزاران سال پیش از میلاد(اشاره به پوشش حجاب برای زنان با درجه بالای اجتماعی) در یونان باستان، بین النهرین، مصرباستان، روم باستان
- ایران باستان (حرمت زنان در کیش آریایی) در دوره پیش از آریایی ها، هخامنشیان، اشکانیان
- قرون یک تا 16 میلادی (نهم هجری) و پوشش زنان در تمدنهای مختلف
- دیدگاه مورخان در خصوص پوشش زنان در ایران در دوره باستان
- پوشش زنان از قرن 17 تا 19 میلادی در اروپا
- پوشش زنان از 10 تا 13 هجری در کشورهای آسیایی
- قرن بیست انقلاب صنعتی و بهرهبرداری از زنان به عنوان کارگران ارزان قیمت
- جایگاه زنان در دوران حکومت پهلوی و آزادیهای ظاهری که اسارت را به همراه داشت
- دستاوردهای بازگشت به عفاف در ایران
- سخنانی کوتاه از ستارههای سینمایی کشورهای مختلف در خصوص گرایش به حجاب
- دیدگاه مستشرقان در اهمیت حجاب
- تاثیرات پوشش زنان در جامعه
اشاره کرد.
حجاب عَلَم اسلام است
حجت الاسلام سید جلال حسینی رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در حاشیه بازدید از این نمایشگاه ضمن تاکید بر برپایی نمایشگاههای موضوعی متناسب با نیاز جامعه، توجه به مسئله حجاب و پاسخ به شبهات در این خصوص را وظیفه تمامی ارگانهای فرهنگی جامعه عنوان کرد.
وی در این خصوص به تاکیدات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پیرامون مسئله حجاب اشاره کرد که پرداختن به این مهم را واجب شرعی و سیاسی خواندهاند.
حسینی، حجاب را علم اسلام خواند که یکی از آرمانهای انقلاب اسلامی است و تصریح کرد: وظیفه هر مسلمانی است تا در حفظ این علم با آنچه در توان دارد کوشا باشد.
گفتنی است این نمایشگاه روایتی از حیا است که قدمتی به اندازه تاریخ دارد و داستان هجمه به فطرت انسانها که اولین قربانی اش زن مخلوق زیبای خداست.
علاقه مندان میتوانند از 5 الی 20 اردیبهشت ماه از این نمایشگاه در سالن ورودی کتابخانه مرکزی رضوی واقع در بست شیرازی بازدید به عمل آورند.