نفایسی از نسخ چاپ سنگی مصور با موضوع عاشورا به نمایش گذاشته شد
به گزارش گنجینه رضوی، «ماتمکده» تالیف قربان بن رمضان بادشتی رودباری قزوینی (بیدل) با محتوای وقایع کربلا و پس از آن یکی از این آثار نفیس است که در تاریخ 1286 و 1282 هجری قمری توسط شاهزاده علي قلي ميرزا و آخوند ملا عبدالحسين و آقا محمدتقي خوانساری به چاپ رسیده است.
«اسرارالشهاده» اثر اسماعیل خان بروجردی (سرباز) که به مصائب زندگانی ائمه اطهار(ع) به صورت مجمل و واقعه کربلا به صورت مفصل پرداخته است نیز در تاریخ های 1283، 1297 و 1274 توسط استاد النجمائي، آخوند ملا محمد عبدالله خوانساري و آميرزا باباي خوانساري سفارش چاپ شده است.
همچنین «طوفان البکاء» اثر محمد ابراهیم جوهری نیز که در تاریخهای 1278 ق، 1304ق، 1271ق توسط انتشارات دارالطباعه دولتي، عليقلي خان، آقا عبدالخالق به زیور چاپ آراسته شده و در سالهای 1292ق، 1320ق، 1264 ملاحسن، محمد بن ملا علي خوانساري و ميرزا عباس خان بانی چاپ آن شدند نیز از دیگر آثار مصور نفیس چاپ سنگی با موضوع عاشورا به شمار میرود که در مجموعه نسخ خطی کتابخانه مرکزی نگهداری میشود.
در مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی رضوی قریب به 54 هزار نسخه چاپ سنگی نگهداری میشودکه از این تعداد بیش از یکهزار جلد آن به موضوع عاشورا و محرم مرتبط است.
طریق البکاء، مخزن البکاء، بیت الاحزان، لهوف سیدبن طاووس، نفس المهموم، مختارنامه، مصباح الفردوس نیز از دیگر آثار چاپ سنگی این مرکز هستند که به موضوع محرم و واقعه عاشورا اشاره دارد.