محمد کاظم پورحسین
۱۳۹۳-۰۷-۲۶
هشدارهای قرآن
۲۹۷ /۱۵۹ پ ۶۴۳
نویسنده در این کتاب سعی کرده است تا آن دسته از هشدارهای قرآن را که در قالب «ألا» به کار رفته و خداوند با این حرف به بشر هشدار داده است، گردآوری و تحلیل کند. این پژوهش دارای قسمتهای مختلفی مانند چکیده، ضرورت پژوهش، پیشینه پژوهش، مقدمه و سه فصل میباشد؛ که چگونگی هر فصل در ابتدای همان، بیان شده است. در مجموع نویسنده بهدست میآورد که هرچند هشدارهای قرآن معمولاً به افراد و گروههای مختلف وارد میباشد، اما منافقان و افراد دو چهره سهم بیشتری در این خطاب و عتاب دارند.
در نوشتار حاضر برخی از هشدارهای خداوند نسبت به بعضی از افراد، گروهها و گناهان بیان گردیده و جنبههای هدایتی قرآن کریم از این منظر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. نگارنده به هشدارهایی در زمینه نزول عذاب برای بعضی از اقوام گذشته در قرآن به جهت فساد فکری و عملی آنان اشاره کرده و ظلم آنان، کفر ایشان، ناسپاسی آنها نسبت به نعمتهای الهی، بتپرستی اقوام و ملل گذشته و نوع عذابهایی که بر آنان نازل شده است را مورد شرح و بررسی قرار داده و برخی از مسایل اخلاقی مورد تاکید در قرآن را که عذاب الهی را دفع میکند را توصیف نموده است. وی نکتههای اخلاقی و تربیتی خاصی که در این هشدارها وجود دارد را نیز شرح کرده است.
برخی از موضوعات این کتاب عبارت است از: اصلاح طلبان دروغین، منافقان جاهلان واقعی هستند، دو دیدگاه در بارة منافقین، منافق به چه معناست؟، آثار و عوارض سوء نفاق، چرا منافق سفیه است؟، بار سنگین گناهان، خدا سریعترین حسابگران، منافقان بهانهتراش، در مجازات الهی تردید نکنید، آرامش در سایه ایمان است، مالکیت مطلق از آن خداوند است، پایان کار تبهکاران مَدین، امتحان یک سنّتالهی، حوادث سخت و آزمایش مؤمنین، منظور از لقاءالله چیست، وضع کافر هنگام خروج از قبر، وزر دلیلی بر تجسم اعمال در قیامت، تقصیر خود را گردن دیگران نیندازیم، و... .
افزودن دیدگاه جدید: