گوهرتاج مینوچهر؛ زیر نظر: اکبر ثقفیان، علی اوجبی
۱۳۹۳-۰۷-۲۰
غزالی و جواهر القرآن
م ش/ج34غ159/297
صفای باطنی و هوش سرشار ایرانیان باعث شد تا از همان آغاز از برترین دین باوران، مبلغان و قاریان، حافظان، مترجمان و مفسران آخرین وحی نامه ی الهی باشند. در عصر کنونی شاید بسیاری ندانند که پارسی گویان نه تنها در عرصه ی فقه، حدیث، حکمت و ... بلکه در ساحت حفظ، قرائت، ترجمه و تفسیر قرآن کریم نیز پیشتاز بوده اند.
مجموعه ی چهل جلدی ایرانیان و قرآن نیم نگاهی است به بیش از پانزده قرن تلاش قرآن پژوهان ایرانی در معرفی و بزرگداشت آخرین وحی نامه الهی.
دفتر دهم از مجموعة چهل جلدی «ایرانیان و قرآن» ، به معرّفی «امام محمد غزالی» و یکی از آثار او به نام «جواهرالقرآن» اختصاص دارد. غزالی در جواهرالقرآن بیشتر روش تفسیر کردن را معرّفی میکند. او در این کتاب اندیشههای متصوّفانه را به وضوح نشان میدهد و از علوم قرآنی سخن میگوید و دربارة ارتباط ظاهر و باطن در قرآن به بحث میپردازد. همچنین دربارة ذات، صفات و افعال الهی بحث میکند. شایان ذکر است در آغاز کتاب، خلاصهای دربارة زندگی، برخی از اندیشهها و آثار غزالی ذکر شده تا مخاطبان ناآشنا با غزالی، در بدو ورود با او آشنا شوند. در پایان، جایگاه جواهرالقرآن در آثار قرآنی غزالی تبیین و نسبت آن با کتب غیر تفسیری غزالی بررسی شده است.
افزودن دیدگاه جدید: