بازدید جمعی از استادان و فرهیختگان مراکز علمی و ادبی کشور از کتابخانه رضوی
به گزارش گنجینه رضوی، اين گروه هشت نفره اعم از محمدرضا نصيري، مدير گروه شبه قاره و آسياي صغير فرهنگستان زبان و ادب فارسي، کريم نجفي برزگر، دبيرکل شبکه دانشگاههاي مجازي جهان اسلام و...، ضمن بازديد از مرکز نسخ خطي و تالار تخصصي کتابهاي خارجي کتابخانه رضوي، با حجتالاسلاموالمسلمين سيد جلال حسيني، رئيس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوي ديدار و گفتوگو کردند.
حسيني در اين نشست با اشاره به برخي از اقدامات و برنامههاي اين سازمان در چند سال اخير در راستاي معرفي هر چه بيشتر گنجينه رضوي از جمله برگزاري برنامه سهشنبههاي علمي و فرهنگي آستان قدس رضوي، اظهار کرد: اين گنجينه مملو از آثار نفيس و ارزشمند است، بنابراين ظرفيت پژوهشي بالايي دارد.
رئيس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوي افزود: دراينميان، آثار علمي نبايد در کتابخانهها در حبس بماند بلکه با رعايت ضوابط و شرايط بايد زمينه هر چه بيشتر بررسي اين آثار براي اهل علم و پژوهش بهويژه دانشگاهيان فراهم شود. دراينراستا، اين سازمان نيز آمادگي همکاري با دانشگاهيان بهخصوص در قالب انعقاد تفاهمنامه مشترک را دارد.
استادان و فرهيختگان حاضر در نشست نيز به بيان نظرات و پيشنهادات خود درخصوص استفاده هر چه بيشتر از ظرفيتهاي آستان قدس رضوي در حوزه گردآوري، پژوهش و معرفي نسخههاي خطي پرداختند.
از شناسايي ظرفيتها تا لزوم همکاري مشترک
در ادامه، مدير گروه شبه قاره و آسياي صغير فرهنگستان زبان و ادب فارسي در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: مايه خرسندي است که اين سازمان شرايطي را براي محققان فراهم کرده تا آنان بتوانند از نسخههاي خطي و اسناد تاريخي موجود در گنجينه رضوي به آساني استفاده کنند.
نصيري، با اشاره به برخي از مشکلات دسترسي به نفايس خطي در خارج از کشور بهويژه در منطقه شبه قاره و آسياي ميانه، افزود: قدمهاي ارزشمندي که کتابخانه آستان قدس رضوي در راستاي تحقق اهداف خود برداشته است را به فال نيک گرفته و اميدواريم شاهد همکاري تنگاتنگي ميان فرهنگستان زبان و ادب فارسي و اين آستان مقدس باشيم.
همچنين وي به فعاليتهاي پژوهشي خود در حوزه تصحيح نسخههاي خطي، اشاره و خاطرنشان کرد: در بازديد از مرکز نسخ خطي کتابخانه رضوي موفق شدم قرآن خطي بابري اين مرکز را از نزديک ببينم که در گذشته فقط تصوير آن را ديده بودم. اين امر موجب شد تا تغييراتي در مقدمه کتاب جديد خود بدهم. بنابراين در اين بازديد کوتاه توانستم از نفايس گنجينه رضوي نيز استفاده کنم که جاي تقدير و تشکر دارد.